Competitie Marktplaats

Competitie Marktplaats

Competitieteam nog niet compleet?

Bekijk de advertenties

Najaarscompetitie

Competitie spelen is voor veel spelers en verenigingen een van de hoogtepunten van het seizoen. Naast de Voorjaarscompetitie spelen er ook steeds meer tennissers Najaarscompetitie.

De competitie daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid op de club. Voor een groot aantal leden dan ook goede redenen om elk jaar terug te keren op de baan.

Competitie Nieuwe Stijl

Dit jaar zijn voor het eerst de nieuwe competitievormen in het kader van Competitie Nieuwe Stijl geïntroduceerd. Voor informatie over de de 8&9-competitie en Compact Spelen kijk hier.

Opstelling in dubbelcompetities

In de Najaarscompetitie mag in een competitiewedstrijd niet tweemaal met dezelfde partner gespeeld worden. Dit is afwijkend in vergelijking met de Voorjaarscompetities in de regio's Noordwest en Noordoost. Hier is men namelijk gewend om met een vaste partner te spelen, hetgeen in de Najaarscompetitie met een landelijke opzet (met overal dus dezelfde regels) niet is toegestaan.

Competitie Marktplaats

Zijn de teams op jouw club al helemaal klaar voor de competitie? Of zijn er nog teams die op zoek zijn naar een teamgenoot? Plaats een advertentie in Competitie Marktplaats en vind een speler!

  

Hieronder vind je veelgestelde vragen over de Najaarscompetitie. Voor alle vragen omtrent het invoeren van uitslagen, kijk hier

Veelgestelde vragen

Een team wil zich na publicatie van de indeling alsnog terugtrekken, mag dat?
Heb je een team ingeschreven en wil je deze toch terugtrekken uit de Najaarscompetitie stuur dan een mail naar wedstrijdtennis@knltb.nl, vermeld hierbij om welk team het gaat met daarbij de competitiesoort en verenigingsnaam. Na publicatie zijn de kosten voor het terugtrekken van een team € 225.
VCL's moeten ploegen uitnodigen. Hoe werkt dat?

Reglementair ben je als VCL verplicht om uiterlijk 8 dagen vóór de betreffende speeldag digitaal de uitnodiging aan te maken. Bijgevoegd de 'Handleiding Digitaal uitnodigen van ploegen'. Wij vragen je om deze handleiding goed te lezen voordat je aan de slag gaat.  

Als je de termijn van 8 dagen niet hebt gehaald is het ook niet meer mogelijk dit door de KNLTB te laten invoeren. Je dient dan zelf contact op te nemen met de betreffende vereniging/ploeg voor de uitnodiging.

Wat houdt Compact Spelen precies in?

Compact spelen betekent toepassing van het Beslissend Punt Systeem (BPS) én een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil).
 
Bij 40-40 (deuce) wordt er nog maar één punt gespeeld: het beslissend punt. De ontvangende speler/het team kiest of hij/zij de service op rechts of op links wil ontvangen, en de partij die het beslissend punt wint, wint de game.  In een dubbelspel of gemengd dubbelspel mogen de spelers van het ontvangende team niet van plaats wisselen bij het ontvangen van het beslissend punt. In een gemengd dubbelspel moet de speler die het beslissend punt ontvangt van hetzelfde geslacht zijn als de speler die serveert. 

Wanneer in een wedstrijd de stand in sets gelijk is (1-1), wordt er om de wedstrijd te beslissen een wedstrijdtiebreak gespeeld. De wedstrijdtiebreak vervangt de derde set. De speler die/het team dat het eerst 10 punten wint, wint deze wedstrijdtiebreak en daarmee de wedstrijd. Er dienen tenminste 2 punten verschil te zijn t.o.v. de tegenstander(s). Deze wedstrijdtiebreak geldt voor de partijuitslag als een set met games (7-6). 

Hoe voer je competitieuitslagen in?

Ga naar http://www.knltb.nl/uitslageninvoeren en log in met je bondsnummer en MijnKNLTB wachtwoord.

-       Mocht je jouw wachtwoord niet meer weten, dan kan je een nieuwe aanvragen via www.mijnknltb.nl onder ‘Wachtwoord vergeten? Klik hier’. 

-       Mocht je nog geen MijnKNLTB-account hebben, dan kan je deze aanvragen via www.mijnknltb.nlonder ‘Nieuw account aanmaken’? Klik hier.

Het tijdig invoeren van uitslagen is belangrijk voor een juiste berekening van de standen én ratings tijdens de competitie. De uitslagengedelegeerde dient dan ook de uitslagen uiterlijk de dag na de geplande wedstrijddag in te voeren. Als de uitslagen van een ploeg na 3 dagen nog niet ingevoerd zijn, ontvangt de VCL van de thuisspelende vereniging een herinnering via de e-mail. Na een termijn van 6 dagen wordt een factuur met een boete van € 15,- aan de vereniging gestuurd. (dit niet op knltb.nl erbij vermelden, maar wel op cc.nl)

Let op! Krijg je de melding dat er een technische storing is opgetreden dan heeft je club  je nog niet de rechten gegeven om uitslagen in te voeren of je termijn is inmiddels verlopen. Voor het invoeren van uitslagen moet de rol van 'functionaris uitslagengedelegeerde' toegekend zijn aan je bondsnummer. Neem contact op met de ledenadministratie van je club voor het toekennen van de rechten.

Bij het invoeren van een wedstrijd die is afgelast wijzig je eerst de wedstrijdstatus naar de ‘blanco’ regel. Daarna kunnen de partijen worden ingevoerd.

Wat zijn de vereisten voor een geldige KNLTB-pas?

Let op dat je tijdens het spelen van competitie een geldige KNLTB ledenpas hebt. De ledenpas is alleen geldig voor deelname aan competities indien ook het verenigingsnummer van de vereniging waarvoor die speler uitkomt erop vermeld staat en de pas is voorzien van een gelijkende pasfoto van de speler.

Wat zijn de regels over het inhalen van wedstrijden?

Volgens artikel 26 van het Competitiereglement dient een competitiewedstrijd in zijn geheel te worden gespeeld op de datum vermeld in het competitieprogramma. Sinds de invoering van de najaars-/herfstcompetities vangen wij regelmatig signalen van verenigingen op die in de periode van de najaarscompetitie andere evenementen op hun park organiseren. Ook geven spelers aan dat zij in deze periode deelnemen aan open toernooien, clubkampioenschappen, etc. en daarom niet deelnemen aan de najaarscompetitie. Om verenigingen en spelers toch de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan deze competitie, hebben wij gemeend hen tegemoet te komen.

Praktisch gezien stellen wij daarbij voor om voor alle wedstrijden uitstel mogelijk te maken. Dit betekent dat alle wedstrijden in de Najaarscompetitie in onderling overleg met de tegenstander mogen worden uitgesteld naar een latere datum, op voorwaarde dat:

- de wedstrijd wordt vastgesteld op een andere dan één van de officiële inhaaldata, én

- de wedstrijd uiterlijk vóór de laatste (=zevende) speeldag van de competitie wordt gespeeld. 

Hoe kan er protest worden ingediend tegen een andere vereniging?

Protesten en/of beroepen kunnen alleen door de VCL van de vereniging middels een webformulier bij ons worden aangeleverd. Lees hier meer over protest indienen.                         Protesten en/of beroepen worden nadat alle uitslagen van zowel de originele speeldagen als de inhaaldagen zijn ingevoerd, verwerkt.