Competitie Marktplaats

Competitie Marktplaats

Competitieteam nog niet compleet?

Bekijk de advertenties

Competitie

De KNLTB Voor- en Najaarscompetitie is voor veel spelers en verenigingen één van de hoogtepunten van het jaar. Voor spelers betekent competitie spelen een teamprestatie neerzetten, onderlinge concurrentie en trainen voor een doel. Ook voor verenigingen is de competitie belangrijk. Niet alleen omdat het veel sfeer en gezelligheid op de club brengt, maar ook omdat competitie spelen voor een sterkere binding met de club zorgt.

Competitieaanbod

Iedereen die lid is van een van de bij de KNLTB aangesloten verenigingen kan competitie spelen. De KNLTB heeft een zeer divers competitieaanbod. Er wordt gespeeld op regionaal en landelijk niveau op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Voor iedere tennisser is er een competitievorm die past bij de behoeftes en wensen.

Competitie Marktplaats

Zijn de teams op jouw club al helemaal klaar voor de competitie? Of zijn er nog teams die op zoek zijn naar een teamgenoot? Plaats een advertentie in Competitie Marktplaats en vind een speler!

Verenigingscompetitieleider en Uitslagengedelegeerde

De Verenigingscompetitieleider (VCL) is de persoon binnen de vereniging die de competitiedeelname en -organisatie leidt. De VCL meldt o.a. de competitieteams aan bij de KNLTB, is eindverantwoordelijk voor een goed verloop tijdens een competitiedag en voor juiste en snelle verwerking van de competitieresultaten. De VCL houdt zich daarnaast ook bezig met:

  • Inschrijven van ploegen
  • Uitnodigen ploegen:  Als VCL ben je reglementair verplicht om uiterlijk 8 dagen vóór de betreffende speeldag digitaal de uitnodiging aan te maken.
  • Dispensatie aanvragen: Als een speler vaker dan één keer per week competitie wil spelen of voor twee verschillende verengingen wil uitkomen, dient de VCL hier dispensatie voor aan te vragen.
  • Corrigeren van uitslagen
  • Protest indienen
  • Het corrigeren van wangedrag: hiervoor is de Handleiding omgaan met wangedrag geschreven, zie onderaan deze pagina.

De Uitslagengedelegeerde (meestal de aanvoerder van het team) is verantwoordelijk voor het invoeren van de uitslagen na afloop van een competitiespeeldag. 

 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.