Zomeravondcompetitie

Heeft jullie club leden die naast de Voorjaarscompetitie nog meer competitie willen spelen? Of leden die in het weekend verhinderd zijn? Voor hen is er in 2018 de Zomeravondcompetitie. Een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en voor alle speelsterktes.

Op basis van onderstaande klasse-indeling gaan we ploegen op actuele rating per klasse indelen:

  • 1e klasse              teamgemiddelde kleiner dan 12
  • 2e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 12 en kleiner dan 14
  • 3e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 14 en kleiner dan 16
  • 4e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 16 of hoger

Vier dubbels

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort.

Speeldagen en deadline aanmelden

De speeldagen voor zomer 2018 zijn woensdag 16, 23 en 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni 2018. Teams kunnen tot 19 maart 2018 worden aangemeld.

Teams en spelers 

Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers. 

Inschrijven en terugtrekken

  • Het inschrijfgeld voor deelname aan de Zomeravondcompetitie 2018 is € 37,08 per team. Competitieteams van verenigingen worden pas ingeschreven zodra het inschrijfgeld is ontvangen.
  • Aanvragen die na 19 maart 2018 binnenkomen, worden alleen toegevoegd als hiermee het aantal teams in een poule op acht kan worden gebracht. Tot de indeling bekend is, staan deze ploegen op een wachtlijst.
  • Wil een competitieteam zich terugtrekken voor de competitie, geef dit dan voor 1 april 2018 door. Als het team zich terugtrekt na deze datum ontvangt de vereniging een boete van €115,-. Gebeurt dit na publicatie van de indeling dan kost het € 225,-. Een terugtrekking zorgt ervoor dat poules incompleet worden. Een terugtrekking kan alleen schriftelijk worden bevestigd.

Promotie naar leden

Om elke club te helpen om deze competitie onder de leden bekend te maken, zijn er handige promotietools ontwikkeld. Klik hier om naar de speciale promo-pagina te gaan. Daar vind je onder meer:

  • Beelden en teksten voor social media
  • Beelden en teksten voor e-mails vanuit de club naar de leden
  • Beelden en teksten voor de website van de club

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met jouw KNLTB Accountmanager, bel naar 088 - 130 26 00 of mail de KNLTB.

Hieronder vind je een handige infographic over de Zomeravondcompetitie.

Relevante links

 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.