8&9-competitie

In 2017 is een nieuwe competitie, speciaal voor speelsterkte 8 en 9, van start gegaan. Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met (dubbel)speelsterkte 8 en 9 die graag competitie spelen op zijn/haar eigen niveau.

 

Wedstrijden op eigen niveau

Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, ze tellen ook niet mee voor de speelsterkte van de deelnemers. Spelers doen voornamelijk mee voor de gezelligheid en kunnen wedstrijden spelen op hun eigen niveau. Leden die pas net tennissen, kunnen ervaren hoe leuk het is om competitie te spelen en elke week met hun eigen team de baan op te gaan.

De 8&9-competitie is echter ook zeer geschikt voor tennissers met speelsterkte 8 of 9 die jaren geleden wel competitie speelden en dat nu niet meer doen omdat ze stap naar deelname aan wedstrijden te groot vinden. Deze competitie biedt tennissers een laagdrempelige mogelijkheid om weer te ervaren hoe leuk en gezellig competitie spelen is. 

Spelers hoeven nog niet aangemeld te worden

In tegenstelling tot alle andere competitievormen, hoeft in dit geval alleen het aantal teams (de spelers nog niet) vermeld te worden bij de inschrijving. 

Keuze speeldag ligt bij de clubs

De competitie wordt zeven keer gespeeld op donderdagavond en op zondagmiddag. Elke club kan zelf aangeven welk team op welke speeldag wil spelen. Uiteraard kies je per team een speeldag voor de gehele competitieperiode.

Elke competitiedag twee dubbels

Tijdens een competitiedag worden er twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij het kan gaan om een herendubbel, een damesdubbel of een gemengddubbel. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers.

Compact Spelen

Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort.

Speeldagen en tijden

  • Donderdag; 5 april, 12 april, 19 april, 26 april, 17 mei, 24 mei, 31 mei (inhaaldagen; 10 mei, 21 mei, 7 juni).
  • Zondag; 8 april, 15 april, 22 april, 6 mei, 13 mei, 27, mei, 3 juni (inhaaldagen; 10 mei, 21 mei, 10 juni). 

Op donderdagavond beginnen de wedstrijden tussen 19.00 uur en 20.00 uur en op zondag tussen 17.00 en 20.00 uur.

Inschrijven en terugtrekken

  • Het inschrijfgeld voor deelname aan de 8&9-competitie 2018 is € 37,08 per team. Competitieteams van verenigingen worden pas ingeschreven zodra het inschrijfgeld is ontvangen.
  • Aanvragen die na 16 december 2017 binnenkomen, worden alleen toegevoegd als hiermee het aantal teams in een poule op acht kan worden gebracht. Tot de indeling bekend is, staan deze ploegen op een wachtlijst.
  • Wil een competieteam zich terugtrekken voor de competitie, geef dit dan voor 1 januari 2018 door. Als het team zich terugtrekt na deze datum ontvangt de vereniging een boete van €115,-. Gebeurt dit na publicatie van de indeling dan kost het € 225,-. Een terugtrekking zorgt ervoor dat poules incompleet worden. Een terugtrekking kan alleen schriftelijk worden bevestigd.

Promotie naar leden

Om elke club te helpen om deze competitie onder de leden bekend te maken, zijn er handige promotietools ontwikkeld. Klik hier om naar de speciale promo-pagina te gaan. Daar vind je onder meer:

  • Beelden en teksten voor social media
  • Beelden en teksten voor e-mails vanuit de club naar de leden
  • Beelden en teksten voor de website van de club

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met jouw KNLTB accountmanager, bel naar 088 - 130 26 00 of mail de KNLTB.

Klik hier voor een handige infographic over de 8&9-competitie.

Relevante links

 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.