Competitie en toernooien

Samen met verenigingen zet de KNLTB zich in om meer mensen met meer plezier te laten tennissen. Door veel wedstrijden te spelen, wordt men steeds beter wordt en krijgt men meer plezier in de sport. Een gevarieerd wedstrijdaanbod is een belangrijk middel om de binding van leden met hun vereniging te versterken.

Tennis is een wedstrijdsport. Het plezier in tennis wordt bevorderd door het spelen van wedstrijden en het trainen voor wedstrijden. Daarnaast zorgt tennis in competitieverband voor een sterke binding met de vereniging.

Daarom verzorgt de KNLTB een zeer groot en divers aanbod aan wedstrijden, van open toernooien tot de landelijke Voor- en Najaarscompetitie en de Kia Tenniskids Competitie. Hierdoor kunnen onze verenigingen hun leden, van jong tot oud, gedurende het hele jaar een uitdaging op maat bieden. 

Functionarissen

Binnen een tennisvereniging zijn er een aantal functies die rechtstreeks gegevens aan de KNLTB kunnen doorgeven en verbonden zijn aan competitie en toernooien. Dit zijn de Verenigingscompetitieleider, de Verenigingstoernooileider en de uitslagengedelegeerde. Zij hebben rechten voor het wijzigen van bepaalde informatie in MijnKNLTB.nl

MijnKNLTB
Alle informatie over toernooien, competities, spelersprofielen en ranglijsten is vanaf nu te vinden in de nieuwe MijnKNLTB omgeving. Deze nieuwe site kun je bereiken via mijnknltb.toernooi.nl en is overzichtelijker en eenvoudiger. Het nieuwe MijnKNLTB is onderdeel van de ambitie van de KNLTB om één grote tenniscommunity te creëren dat voorziet in alle wensen van clubs en spelers én klaar is voor de toekomst. Zo kunnen we ook jou nog beter bedienen! 

Accountmanagers

De KNLTB vindt het belangrijk dat verenigingen op het gebied van wedstrijdtennis goed ondersteund worden. Er kan altijd contact opgenomen worden met een Accountmanager wanneer een vereniging gebruik wil maken van de hulpmiddelen die de KNLTB op dit gebied aanbiedt. Of wanneer deze meer wil weten over dit onderwerp.

Competitie Nieuwe Stijl

Alles over 8&9 competitie, Zomeravondcompetitie en Verkort Spelen.

Voorjaarscompetitie

Alles over de voorjaarscompetitie.

Competitiereglement

Hier vind je alle competitieregels.

Toernooipakketten

Hier vind je software voor het organiseren van een toernooi.