Competitie en toernooien

Een gevarieerd wedstrijdaanbod is een belangrijk middel om de binding van leden met hun vereniging te versterken.

Tennis is een wedstrijdsport. Het plezier in tennis wordt bevorderd door het spelen van wedstrijden en het trainen voor wedstrijden. Daarnaast zorgt tennis in competitieverband voor een sterke binding met de vereniging.

Daarom verzorgt de KNLTB een zeer groot en divers aanbod aan wedstrijden, van open toernooien tot de landelijke Voor- en Najaarscompetitie en de Tenniskids World Tour. Hierdoor kunnen onze verenigingen hun leden, van jong tot oud, gedurende het hele jaar een uitdaging op maat bieden. 

Functionarissen

Binnen een tennisvereniging zijn er een aantal functies die rechtstreeks gegevens aan de KNLTB kunnen doorgeven en verbonden zijn aan Wedstrijdtennis. Dit zijn: VCL Landelijk voorjaar, VCL District voorjaar, Wedstrijdleider en Functionaris Uitslagengedelegeerde.

De voorzitter, secretaris en penningmeester hebben standaard geen functionarisrechten op MijnKNLTB en ServIT Als bovenstaande functionarissen inloggen op MijnKNLTB zien zij links bovenin Mijn Rol staan. Als men hier op klikt, komen o.a. de handleidingen in beeld die betrekking hebben op hun functie.

Accountmanagers

De KNLTB vindt het belangrijk dat verenigingen op het gebied van wedstrijdtennis goed ondersteund worden. Er kan altijd contact opgenomen worden met een Accountmanager wanneer een vereniging gebruik wil maken van de hulpmiddelen die de KNLTB op dit gebied aanbiedt. Of wanneer deze meer wil weten over dit onderwerp.

Competitie Nieuwe Stijl

Alles over 8&9 competitie, Zomeravondcompetitie en Verkort Spelen.

Voorjaarscompetitie

Alles over de voorjaarscompetitie.

Competitiereglement

Hier vind je alle competitieregels.

Toernooipakketten

Hier vind je software voor het organiseren van een toernooi.