Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

"Na één jaar doe ik al mee"

Competitie en toernooien

Samen met verenigingen zet de KNLTB zich in om meer mensen met meer plezier te laten tennissen. Door wedstrijden te spelen, wordt men namelijk steeds beter en daardoor krijgen ze meer plezier in de sport. Deelname aan competities en toernooien speelt hierbij een grote rol, want dat zorgt aantoonbaar voor ledenbehoud. Een gevarieerd wedstrijdaanbod is dus een belangrijk middel om de binding van leden met hun vereniging te versterken.

De KNLTB verzorgt een zeer groot en divers aanbod van wedstrijden. Gedurende het jaar zijn er vaste periodes waarin competities en toernooien worden gespeeld. De periodes voor competitie worden centraal georganiseerd en daarom heen is er ruimte voor vrijspel, de organisatie van (open) toernooien of andere clubactiviteiten. Al deze speelmomenten bij elkaar vormen de wedstrijdkalender die jaarlijks door een vereniging zelf kan worden ingericht.

MijnKNLTB.nl: Dé plek voor KNLTB competities & toernooien

De KNLTB heeft alle informatie over competities en toernooien gebundeld op één website: MijnKNLTB.nl. Zowel spelers als verenigingsfunctionarissen vinden hier alle informatie over KNLTB competities, open toernooien en ranglijsten. Daarnaast kan een speler er ook terecht voor zijn persoonlijk profiel met wedstrijduitslagen en ratingresultaten. Een verenigingsfunctionaris kan er terecht voor de organisatie van competities en/of toernooien op de vereniging.  

MijnKNLTB.nl is onderdeel van de ambitie van de KNLTB om één grote tenniscommunity te creëren dat voorziet in alle wensen van verenigingen en spelers én klaar is voor de toekomst. De website is overzichtelijk en eenvoudig, en werkt prettig op desktop, tablet èn mobiel (ook voor Apple gebruikers).  

Functionarissen voor competities & toernooien

Binnen een tennisvereniging zijn er een aantal personen die de organisatie van competities en toernooien coördineren. Deze functionarissen hebben de rol van Verenigingscompetitieleider, Verenigingstoernooileider en/ of uitslagengedelegeerde. De VCL/ VTL zijn verantwoordelijk voor de aanvraag van competities en/of toernooien voor de vereniging op MijnKNLTB.nl. Tevens kunnen zij ook bepaalde informatie wijzigen/ toevoegen op MijnKNLTB.nl. Uitslagengedelegeerden (meestal de aanvoerders van competitieteams) zijn verantwoordelijk voor het (correct) invoeren van uitslagen van competities. 

Voor de rol van VCL/ VTL dien je een cursus te volgen. Klik hier voor meer informatie. 

Contact met een Accountmanager

De KNLTB vindt het belangrijk dat verenigingen op het gebied van een aantrekkelijk wedstrijdaanbod goed ondersteund worden. Heb je specifieke vragen over het wedstrijdaanbod op jouw vereniging of wil je graag advies welk wedstrijdaanbod het beste bij de verschillende doelgroepen binnen jouw vereniging past? Neem dan contact op met een Accountmanager.

Competitie

Alle informatie over alle KNLTB Competities

Toernooien

Alle informatie, ondersteuning en advies bij de organisatie van een (open)toernooi