Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

"Ik doe met alle activiteiten gewoon mee!"

Rolstoeltennis

Rolstoeltennis is een ideale sport voor mensen die als gevolg van een beperking of een blessure niet meer in staat zijn om staand te tennissen. Dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van motorische vaardigheden, het creëren van een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing. Om zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden met een beperking te kunnen laten tennissen, is het belangrijk dat deze mensen bij een vereniging terecht kunnen en zich ook thuis voelen op deze vereniging.

Nederland is een aansprekkend en toonaangevend rolstoeltennisland. Om deze internationale status te continueren en te verbeteren ontwikkelen en ondersteunen wij samen met verenigingen het rolstoeltennis. 

Wanneer ben je een rolstoeltennisser?

Je bent een rolstoeltennisser als je een permanente handicap hebt en daardoor niet goed in staat bent om staand te tennissen. Het leuke aan rolstoeltennis is dat spelers ook met en tegen valide tennissers kunnen spelen. Ook in competitie- en toernooiverband. Iemand in een rolstoel is dus niet afhankelijk van een speler die ook in een rolstoel zit. 

Rolstoeltennisverenigingen

Zo’n zeventig tennisverenigingen in Nederland bieden rolstoeltennis aan. Wil jouw vereniging ook starten met rolstoeltennis? Ga aan de slag!

Vragen en meer informatie

Heb je vragen over rolstoeltennis? Neem dan contact op via rolstoeltennis@knltb.nl of bel naar 088 130 26 00.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.