Seksuele intimidatie

Iedereen die sport, moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Wanneer je te maken krijgt met seksuele intimidatie op of rondom de tennisbaan is dat een teken dat die omgeving niet meer veilig is. Het kan veel emoties en vragen oproepen bij slachtoffers of degenen die het zien gebeuren.

Als in de media gevallen van seksuele intimidatie of ander grensoverschrijdend gedrag bij sportclubs opduiken, rekenen veel verenigingen erop dat zoiets ‘bij hen niet gebeurt’. Bij deze problematiek geldt echter altijd dat voorkomen van incidenten vele malen beter is dan achteraf handelen. Als vereniging kun je verschillende dingen doen om te zorgen dat alle leden in een veilige omgeving kunnen tennissen, zoals het werken met Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) of het opstellen van gedragscodes/huisregels. Lees hier meer wat je als vereniging nog meer kunt doen.

Ernstige misdragingen zoals seksuele intimidatie moet je als club niet zelf oppakken. De vereniging dient dit bij de KNLTB te melden. De bond neemt dan de zaak over van de vereniging en zal deze behandelen.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.