E-learning Verantwoord Alcohol Schenken

Barvrijwilligers doen belangrijk werk. Zij zorgen ervoor dat clubleden na het tennissen nog gezellig samen van een hapje en een drankje kunnen genieten. Maar dat brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Verantwoord Alcohol Schenken

De E-learning Verantwoord Alcohol schenken biedt barmedewerkers de kennis om op een goede manier met die verantwoordelijkheid om te gaan. De E-learning is speciaal ontwikkeld voor vrijwilligers in sportkantines. Het helpt het barpersoneel bijvoorbeeld om beter om te gaan met de naleving van de leeftijdsgrens en het niet schenken aan dronken personen. Vooral naleving van de leeftijdsgrens van 18 jaar is tot op heden een uitdaging gebleken op veel verenigingen.

Ons advies is om iedereen binnen de vereniging die achter de bar staat de e-learning verantwoord alcohol schenken te laten volgen.

E-learning Verantwoord Alcohol schenken

In drie modules afgesloten met een toets, leren gebruikers welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe zij moeten reageren in lastige situaties en vooral hoe zij kunnen voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen. Bij een succesvolle toets wordt een certificaat verstrekt zoals al behaald kon worden met de Instructie Verantwoord Alcohol schenken. Achter de bar in de sportkantine moet altijd minstens één persoon in het bezit zijn van dit certificaat of het diploma Sociale Hygiëne.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.