TV Beekhuizen bespaart dankzij LED-verlichting

Best practice door: TV Beekhuizen

Beschrijving van het probleem en/of de aanleiding voor deze best practice

TV Beekhuizen uit Velp kreeg van de KNLTB de vraag om de organisatie van het internationale jeugdtoernooi (tot en met 14 jaar), de Windmill Cup, op zich te nemen. Enthousiast zei de club ja. En dat enthousiasme nam een steeds grotere vlucht bij het nadenken hoe ze het groene label gestalte konden geven.

Beschrijving van de oplossing die heeft geleid tot deze best practice

"We werden niet gehinderd door enige kennis,” glimlacht toernooidirecteur Dorien Everaars. “We begonnen te praten over duurzame energie en een duurzaam toernooi. Dat werd later CO2- neutraal. En nog later bedachten we dat we het hele park erbij moesten pakken. Want dan zou het pas echt duurzaam worden."

Beschrijving van het resultaat voor de vereniging van deze best practice

Er viel een hoop te besparen "Bijvoorbeeld de isolatie van onze gebouwen. Of neem de verlichting boven de bar. Die hebben we vervangen door LED-lampjes, een besparing van 1500 euro per jaar."

Ook de verlichting van twee banen werd vervangen door LED-lampen. Het is een investering die zich na vijf jaar moet terugbetalen. Bijkomende voordelen: het nieuwe materiaal verspreidt minder strooilicht - wel zo prettig voor de natuur en de omwonenden - en is naar behoefte te dimmen en te koppelen aan het afhangsysteem.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.