Meer sfeer én omzet bij LTV Melick na kantinemetamorfose

LTV Melick

De sfeer op het tenniscomplex van LTV Melick was wat killetjes. Ook was het al een tijd geleden dat de club actief aan de slag was geweest met onderhoudswerkzaamheden. De Limburgse tennisvereniging met een ledenbestand van 210 tennissers maakte er werk van om de accommodatie op te frissen. Met als resultaat dat de sfeer beter is dan ooit, leden langer in de kantine blijven zitten en meer uren op de (vernieuwde) banen maken.

Voorzitter Frank Caris erkende het belang van de kantinemetamorfose. “We moesten de vernieuwing inzetten om de toekomst van de club veilig te stellen”, vertelt hij. “Zowel de banen als de kantine waren toe aan een make-over. Het investeringsbudget werd vrijgemaakt om een plan te maken en deze uit te voeren.”

Vrijwilligers enorm betrokken

De speciaal opgezette commissie maakte plannen om de buitenboel en de kleedkamers aan te pakken en in een later stadium het clubgebouw op te knappen. Zo plaatste het toegangspoortjes op het park, werd er een terrasoverkapping gerealiseerd en voorzag het de kantine van een geheel nieuw interieur. Ook de toplaag van de gravelbanen werd vervangen. Het organiseerde twee ledenvergaderingen om de plannen optimaal af te stemmen op de wensen van de leden. Een grote groep vrijwilligers was bereid de handen uit de mouwen te steken. De cohesie die ontstond zorgde ervoor dat de vrijwilligers het project ook echt ontarmden. “De groep vrijwilligers was enorm betrokken”, benadrukt Caris. “Elke donderdagavond van oktober tot en met maart werd er tijd vrijgemaakt om de opknapbeurt te voltooien. Alles werd samen en op een efficiënte en duurzame wijze opgelost. Nu de renovatie afgerond is hebben zij ook echt het gevoel dat de vereniging van hun is. Het resultaat is ook erg mooi. Van mensen die ons park bezoeken krijgen wij complimenten.”

Ledenbehoud

Ook de leden voelen zich helemaal op hun gemak in de vernieuwde omgeving. Volgens Caris draagt de metamorfose positief bij aan de tevredenheid van de tennissers. “Door de gezellige sfeer in de kantine blijven groepjes tennissers langer hangen op de club. We sluiten ook later. Hierdoor stijgt ook de omzet. En door de vernieuwde banen maken de tennissers ook meer uren. Ik heb het idee dat de gehele vernieuwing bijdraagt aan het behoud van leden. Met deze make-over kan Melick de toekomst weer vol vertrouwen tegemoetzien.”