Flexwerken en Tennissen bij TV Hoorn

Best practice door: TV Hoorn

Beschrijving van het probleem en/of de aanleiding voor deze best practice

Meer reuring en meer activiteit wilde TV Hoorn. Door mee te doen aan de pilot Het Sportieve Werken moet dat gerealiseerd worden. TV Hoorn wil via dit project het sporten onder volwassenen te stimuleren.

Beschrijving van de oplossing die heeft geleid tot deze best practice

Bij TV Hoorn kunnen zzp’ers en flexwerkers die lid worden van de vereniging gratis gebruikmaken van een werkplek in het sportcomplex. “We hebben de faciliteiten, dus waarom niet? Hoe meer reuring, hoe beter. Als club ben je toch een ontmoetingsplaats.” Dat stelt bestuurslid Wim Huibers.

“Als je kijkt bij hotels en wegrestaurants; daar zit het vol met zzp’ers, ondernemers en flexwerkers die bij een lekkere kop koffie zitten te werken of te vergaderen. Wij vertalen het nieuwe werken naar het sportieve werken, door onze ruimte beschikbaar te stellen voor mensen die sporten willen combineren met werken en netwerken.” 

Het Sportieve Werken is tevens de naam van de pilot waaraan TV Hoorn meedoet, met in totaal negen sportverenigingen. Ook de tennisclubs Drijver’s TC (Deventer), TV Nieuw Vennep en TC Middenmeer maken deel uit van dit pilotproject, een initiatief van NOC*NSF en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Beide organisaties hopen via dit project het sporten onder volwassenen te stimuleren. “Wij huren onze accommodatie van Sportcentrum Hoorn, waar je ook kunt squashen en fitnessen”, licht Huibers toe. “Mensen die lid worden bij onze vereniging – of die een combiabonnement met squash of fitness nemen – mogen gratis gebruikmaken van onze faciliteiten, zoals wifi, printer, fax en twee vergaderruimtes. Ook kunnen deze flexwerkers terecht bij onze horeca voor koffie of lunch.” 

Beschrijving van het resultaat voor de vereniging van deze best practice

De gemeente Hoorn volgt het project met interesse, meldt Huibers. “Wij zouden mensen die op het gemeentehuis werken – ook veelal op flexplekken – kunnen faciliteren. Bij ons kunnen ze komen sporten en werken. De gemeente zou dan een groepsabonnement kunnen afnemen voor haar werknemers. Die mogelijkheid is er ook voor andere bedrijven, die het sporten onder hun werknemers willen stimuleren.”