Veelgestelde vragen over Tenniskids

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen van tennisleraren over Tenniskids.

Veelgestelde vragen

Heb ik een speciale opleiding nodig voor Tenniskids?

Tenniskids moet je zien als een specialisatie op je bestaande opleiding. De KNLTB helpt je hierbij door het aanbieden van twee workshopdagen. Om op de hoogte te blijven en komen van de nieuwste ontwikkelingen is het noodzakelijk deze workshops te volgen. Dit is ook de reden dat als je Tenniskids wil aanbieden de workshops verplicht zijn.

Hoe helpt Tenniskids mij bij het samenstellen van mijn tennislessen?

Door de uitgekiende stappen die er in Tenniskids zitten geeft Tenniskids je een structuur om kinderen verantwoord alle vaardigheden die zij nodig hebben om tennis aan te leren bij te brengen. Ook de speciale (verplichte) workshops zijn interessant en zullen je vakkennis op een hoger plan brengen.

Kinderen zitten nog in dezelfde groep maar de een is qua vaardigheid verder dan zijn vriendjes. Hoe ga je hiermee om?

De opeenvolgende fases zullen altijd een beetje door elkaar lopen. Gedifferentieerd lesgeven is ook hier van belang. Je kunt wel kinderen die bijvoorbeeld in Rood 2 en kinderen die in Rood 1 zitten in dezelfde groep lesgeven.

Kun je Tenniskids ook in de sporthal uitvoeren?

Absoluut. Denk hierbij ook aan de gymzaal. Zeker de eerste fase, Rood 3, is zeer geschikt om in de gymzaal te laten plaatsvinden. Indien er een grote sporthal beschikbaar is, dan is het mogelijk om ook Rood 2,3 en Oranje in deze sporthal te laten plaatsvinden.

Ik gebruik al langer zachtere ballen. Waarom zou ik dan aan Tenniskids meedoen?

Tenniskids is veel meer dan zachte ballen en kortere banen. Tenniskids is een uitgebreide methodiek inclusief leuke hulpmiddelen die je zullen helpen bij je lessen. Zowel kinderen als jij zullen veel plezier aan Tenniskids beleven.

Wij spelen op kunstgras en merken dat het balgedrag van de verschillende ballen kan verschillen per ondergrond. Hoe moet ik daarmee omgaan?

Dat is inderdaad zo. Op verenigingsniveau kan je zelf bepalen welke ballen je wilt gebruiken voor de lessen. Voor stage 3 zijn er verschillende ballen met verschillende stuithoogten verkrijgbaar.

Hoe gaat de communicatie naar de ouders? Ouders hebben soms verkeerde verwachtingen over het programma.

Doordat in Tenniskids regelmatig gebruik gemaakt wordt van spellen en oefeningen die niet met een racket worden uitgevoerd is het belangrijk ouders goed te informeren over de bedoeling hierbij. Speciale ouderinformatie bijeenkomsten zijn hierbij nuttig.

Kan ik met mijn tennisschool of als zelfstandig tennisleraar ook aan Tenniskids meedoen?

Tennisscholen en zelfstandig werkende tennisleraren met kinderen die geen lid zijn bij een vereniging kunnen Tenniskids ook voeren. Om gebruik te kunnen maken van Tenniskids in de lessen is het noodzakelijk dat er een contract getekend wordt met de KNLTB. De kosten om gebruik te mogen maken van dit concept zijn 6 euro per deelnemend kind per jaar. Zodra de kids acht jaar zijn is het belangrijk dat de kids ook bij een tennisvereniging spelen. Naast deze 6 euro per kind gelden de normale kosten voor het gebruik van stickerboekjes ed. Meer info via info@tenniskids.nl. 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.