Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Op deze pagina’s vind je informatie die betrekking heeft op het lesgeven vanuit het Tenniskidsprogramma.

Lesgeven volgens het Tenniskidsprogramma vereist aan andere aanpak van tennisleraren dan je misschien gewend bent. Met Tenniskids leren kinderen de sport te spelen met spelvormen en materialen die passen bij hun leeftijd en ontwikkeling.

Vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen zijn heel belangrijk om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod. Kinderen worden op deze manier uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround sporters. 

Algemene informatie over Tenniskids als programma vind je op centrecourt.nl/tenniskids. Tennisleraren die voor het eerst in aanraking komen met Tenniskids hebben vaak dezelfde vragen. In dit handige overzicht krijg je snel antwoord op deze vragen.

Workshops

Om volgens het Tenniskidsprogramma les te kunnen geven, worden tennisleraren gevraagd aan de Tenniskidsworkshop deel te nemen. Klik hier voor meer informatie.

Tenniskids mediatheek voor tennisleraren

Heb je de benodigde workshops gevolgd en wil je les gaan geven volgens Tenniskids dan is de Tenniskids Mediatheek voor Tennisleraren een onmisbare bron van informatie. In deze mediatheek vind je tientallen oefeningen om de traningen mee te vullen.

De mediatheek is opgebouwd aan de hand van de Tenniskids fases zodat je gemakkelijk de juiste oefeningen kan vinden. Ook vind je in de mediatheek kijkwijzers. De kijkwijzer is een hulpmiddel om een idee te krijgen op welk niveau kinderen in de vereniging tennissen. Door de beelden te vergelijken krijg je een beeld van het niveau van je spelers.

Maak Tenniskids zichtbaar op jouw club!

Maak Tenniskids zichtbaar op jouw vereniging met de Tenniskids materialen documenten. Via onderstaande link vind je meer informatie en middelen die jouw vereniging kan gebruiken voor het Tenniskids programma.