Opleiding tennisleraren

Leer jij andere graag tennissen? Op recreatief niveau op prestatief niveau? Volg dan de opleiding tot tennisleraar.

Als leraar bepaal jij voor een groot deel het plezier wat mensen aan de sport beleven en in grote mate ook het succes van de vereniging. Hierbij speelt jouw enthousiasme natuurlijk een rol, maar het is ook belangrijk dat je leerlingen de goede techniek aanleert en op de juiste manier stimuleert om wedstrijden te spelen. De KNLTB biedt drie verschillende opleidingen aan: de A-opleiding voor het lesgeven van recreatieve spelers, de B-opleiding voor prestatieve spelers en de C-opleiding voor het coachen van toppspelers. 

A-opleiding 

Ben jij enthousiast en gemotiveerd om tennisleraar te worden en is jouw speelsterkte minimaal 6/6? Volg dan de basisopleiding bedoeld voor de recreatieve speler (A-opleiding). Voordat je kunt beginnen aan de opleiding, is het belangrijk dat je de Open Testdag met succes voltooid. De testdagen vinden plaats op een KNLTB opleidingslocatie:

Locatie                                Datum                             Tijdstip (onder voorbehoud)
Veldhoven n.t.b.  11.00 uur tot 15.00 uur
Alphen a/d Rijn 18 april* 10.00 uur tot 14.00 uur
Uithoorn 22 april* 10.00 uur tot 14.00 uur
Houten 8 mei* 12.00 uur tot 16.00 uur

* onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus

Tijdens de testdag krijg je een 'kijkje in de keuken' hoe een opleidingsdag er uit ziet. Ook krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen aan huidige cursisten en leercoaches. Aan het einde van de dag word je op de tennisbaan getest en bepaald of je in aanmerking komt voor het volgen van de A-opleiding. 

Je kunt je nu vrijblijvend inschrijven voor de testdag van de A-opleiding. De data van deze testdagen zijn onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Daarom hoeven de kosten voor de testdag niet vooruitbetaald te worden, maar ontvang je bericht zodra de definitieve datum bekend is. De kosten bedragen dan €65. 

Ben je er nog niet zeker van of je kunt deelnemen aan een testdag, maak dan in ieder geval je interesse kenbaar door een mail te sturen naar tennisleraren@knltb.nl

B-opleiding 

Heb jij al een A-licentie en een speelsterkte van minimaal 4/4? Dan is de vervolgopleiding (B-opleiding) wellicht wat voor jou! Je kunt na het afronden van deze opleiding lesgeven aan spelers met de speelsterkte 5/4/3. De B-opleiding is dus uitermate geschikt voor het geven van les aan prestatieve spelers. 

Schrijf je hier in voor de B-opleiding. 

C-opleiding 

Heb jij zowel een A als B-licentie in je bezit? En heb je al ervaring in het begeleiden van topspelers? En heb je de ambitie om spelers nationaal en internationaal te begeleiden en te coachen? Dan is wellicht de C-opleiding iets voor jou! Voor meer informatie verwijzen je naar tennisleraren@knltb.nl