Licentie

Iedere tennisleraar heeft een geldige licentie nodig om les te mogen geven bij een KNLTB tennisvereniging.

Trainers zijn verschillend opgeleid en hebben ook verschillende soorten licenties (A, B of C).  Zo weet de vereniging wat ze van de trainer mag verwachten. Dit is ook van belang voor het functieprofiel en takenpakket van de leraar. Er zijn verschillende soorten bij- en nascholing, workshops e.d. die aansluiten bij de opleiding en interesse van een trainer.

In het licentiereglement kan je meer informatie lezen over de werkgebieden van de tennisleraar, en over de regels en voorwaarden rond de licentie.

Permanente Ontwikkeling

Een goede tennisleraar is belangrijk voor een vereniging. Voor de leraar zelf, maar ook voor clubs is het noodzakelijk dat een tennisleraar zich blijft ontwikkelen en op de hoogte blijft van de laatste technieken en ontwikkelingen. Daarom is in 2016 het systeem van Permanente Ontwikkeling (PO) ingevoerd. Als tennisleraar kom je alleen in aanmerking voor een KNLTB licentie indien je aantoont dat je jouw vakbekwaamheid ontwikkelt conform de regeling Permanente Ontwikkeling.

Buitenlandse opleiding

Diegenen die ooit in het buitenland voor (een) tennisleraaropleiding(en) slaagden dienen de benodigde informatie aan te leveren volgens onderstaand document (dat hieronder ook in het Engels beschikbaar is), om daarmee gelijkstelling aan een Nederlandse licentie aan te vragen. Je kunt het document opsturen naar de KNLTB, afdeling Tennisleraren, Postbus 1617, 3800 BP Amersfoort of in gescande vorm mailen naar tennisleraren@knltb.nl.

 

Download hier het licentiereglement