KNLTB Afhangbord

Het nieuwe KNLTB Afhangbord is een belangrijke bouwsteen om leden en clubs met elkaar in verbinding te brengen. We zien in de markt partijen met verschillende tegenstrijdige belangen actief die bewust onduidelijkheid bij verenigingen creëren en verenigingen stimuleren om niet alle leden op te geven bij de KNLTB. Dit staat haaks op de ambitie van de KNLTB om alle tennissers en clubs in Nederland met elkaar te verbinden. De KNLTB heeft in het belang van tennis het initiatief genomen voor het ontwikkelen van een eigen Afhangbord. Hiermee brengen we eenheid en duidelijkheid.

Gezien het strategische belang van het Afhangbord voor de toekomst van tennis bieden we de hardware van het nieuwe Afhangbord kosteloos aan waarbij de KNLTB door middel van sponsoring het bord financiert. Maar natuurlijk kunnen clubs, net als in het huidige model, ook kiezen voor een versie waarbij ruimte is voor eigen (lokale) sponsors, of een volledig sponsorvrije versie. Ook kun je voor de software gebruik maken van een volledig gratis versie van KNLTB.Club. Een uitleg van de verschillende versies vind je hier.

Voordelen

Het nieuwe KNLTB Afhangbord biedt allerlei voordelen:

  • Afhangen wordt leuker en eenvoudiger
  • Werkt met alle drie de varianten van het ledenadministratiepakket KNLTB.Club
  • Mogelijk om, op afstand, af te hangen vanaf de KNLTB ClubApp
  • Inzicht in waardevolle data zoals het speelgedrag en de tennisactiviteiten van de leden
  • Clubs die werken met het pakket van AllUnited kunnen ook gebruik maken van de Afhangbord oplossing

De nieuwe manier van afhangen is een onmisbaar verbindend element voor tennissend Nederland. Benieuwd hoe het nieuwe Afhangbord van de KNLTB eruit ziet? Bekijk dan hier een demo.

Proces

Om het nieuwe Afhangbord de komende periode bij zoveel mogelijk clubs te implementeren, worden de volgende stappen ondernomen:

Stap 1: Persoonlijk contact
Alle clubs die de afgelopen jaren al gebruik hebben gemaakt van het KNLTB Afhangbord, hebben een brief ontvangen vanuit de KNLTB met de wijzigingen. Daarnaast nemen de Accountmanagers van de KNLTB telefonisch contact op voor een nadere toelichting en om de overstap in te plannen.

Stap 2: Installatie
De KNLTB zorgt voor installatie van een gloednieuw scherm en verwijdering van de bestaande schermen die eigendom zijn van de KNLTB. De installateur monteert het scherm, sluit het aan op het lichtnet en netwerk en koppelt het scherm aan KNLTB.Club.

Stap 3: Aan de slag
Als alles is geïnstalleerd, kun je aan de slag. Zorg dat alle leden op de club geïnformeerd zijn.

Inmiddels zijn de eerste clubs over op het nieuwe KNLTB Afhangbord. Lees hier de eerste ervaringen.

Wil jouw club ook met de tijd meegaan, klaar zijn voor de toekomst en zoveel mogelijk tennissers op hun wenken bedienen? Neem dan contact op met jouw KNLTB Accountmanager. We willen zoveel mogelijk clubs en leden laten profiteren van het gemak en de voordelen van het nieuwe afhangsysteem.

 

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt het scherm vervangen en de software geïnstalleerd?

De KNLTB Accountmanager neemt in de komende twee weken telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen en een en ander toe te lichten. Heb je nog vragen, dan kun je ook bij hem of haar terecht. 

 

Waarmee moet ik rekening houden, voor en tijdens de installatie?

Naast het eenvoudig afhangen, de koppeling met de KNLTB ClubApp en de beschikking over waardevolle data, biedt het nieuwe Afhangbord ook mogelijkheden voor narrowcasting, waarmee je jouw sponsors, clubnieuws en evenementen beter voor het voetlicht kunt brengen. Daarom is het nieuwe scherm een stuk groter en is er dus meer ruimte nodig. Het huidige scherm is 37 cm x 31 cm 9,5 cm (BxHxD). De afmetingen van het nieuwe scherm zijn 52,4 cm, 32,4 cm en 3,8 cm (BxHxD). Past het nieuwe scherm niet op de huidige plek van jouw Afhangbord, dan verzoeken we je om voorafgaand aan de installatieafspraak een nieuwe plek te bepalen waar stroom is (220 volt) en een ethernetkabel (UTP RJ45 met internetverbinding) ligt. Ook als je via het scherm jouw sponsors, clubnieuws en evenementen prominenter in het zicht wilt hebben, raden wij je aan een meer opvallende plek te kiezen voor jouw nieuwe scherm.

Wie van de club moet aanwezig zijn bij de installatie en hoeveel tijd kost het?

Het zou het beste zijn als de Beheerder Afhangbord aanwezig is. Mocht dit niet lukken, dan iemand anders die toegang heeft tot het clubhuis. De installatie duurt maximaal een uur.

Wie komt het nieuwe afhangbord monteren en installeren?

Voor de montage van het scherm en de installatie van de software werkt de KNLTB samen met een gespecialiseerd bedrijf.

Wat zijn de kosten van het nieuwe afhangbord?

De hardware (22” scherm en diefstal beveiligde wandbeugel) plaatsen wij kosteloos. Ook zorgen we voor de installatie en ondersteunen wij jou vrijblijvend bij eventuele (technische) problemen. Alleen voor het plaatsen van clubadvertenties, -nieuws en -evenementen op het nieuwe Afhangbord vragen we een jaarlijkse vergoeding. Wens je dit niet, dan kun je kiezen voor de gratis variant. Voor het nieuwe Afhangbord heb je de keuze uit drie varianten:

  • Gratis: naast afhangen toont het scherm KNLTB nieuwsberichten (van knltb.nl) en advertenties van de KNLTB(-partners).
  • €200 per jaar: naast afhangen toont het scherm advertenties, nieuwsberichten en evenementen van jouw club en de KNLTB (ieder 50%).
  • €500 per jaar: alleen jouw club bepaalt de advertenties, het nieuws en de evenementen die er op het scherm worden getoond.

De KNLTB installeert in eerste instantie de €200 variant bij alle verenigingen. Zo kun je enige tijd vrijblijvend kennismaken met het nieuwe systeem. Tot 1 april 2018 kun je bepalen of je toch liever kiest voor de €0 of de €500 variant. Wil je de €200 variant blijven gebruiken vanaf 1 april 2018? Dan hoef je niets te doen. In april factureren wij de €200* of €500*, afhankelijk van jouw keuze. * Exclusief 21% BTW.

Mijn club heeft ook een verenigingswebsite binnen het huidige afhangbordpakket.

Een verenigingswebsite wordt in de nieuwe situatie aangeboden binnen het ledenadministratiepakket KNLTB.Club en niet meer zoals je gewend bent binnen het Afhangbordpakket. Om het jouw vereniging gemakkelijk te maken, zet de KNLTB de statische content uit jouw verenigingswebsite kosteloos over naar een nieuwe, eigentijdsere vormgeving die goed geïntegreerd is met jouw ledenadministratie in KNLTB.Club. Vanaf het moment dat de website wordt opgeleverd, kan jouw webmaster de website verder vormgeven en twee maanden lang gratis gebruiken om te kijken of het aan jouw wensen voldoet. Wil je de website behouden dan is dat mogelijk in de €2,50 variant van KNLTB.Club. Jouw Accountmanager kan je hier meer over vertellen.

Mijn club maakt gebruik van de bardienstplanner in het huidige afhangbord.

De bardienstplanner wordt in de nieuwe situatie aangeboden binnen het ledenadministratiepakket KNLTB.Club en niet meer zoals je gewend bent binnen het Afhangbordpakket. Wil je de bardienstplanner blijven gebruiken? Dan dient jouw club minimaal de €1 variant van KNLTB.Club te gebruiken. Jouw Accountmanager kan je hier meer over vertellen.

Krijg ik voor het nieuwe afhangbord een contract en hoe zit het met het huidige contract?

Ja, je krijgt van jouw Accountmanager een nieuw contract toegestuurd dat is afgestemd op de vernieuwde keuzes en gebruiksmogelijkheden van het Afhangbord. Daarin gaan we in eerste instantie uit van de €200 variant omdat dit bedrag overeenkomt met de jaarlijkse kosten van jouw huidige Afhangbord. Je hebt tot 1 april 2018 de tijd om alsnog te kiezen voor de €0 of €500 variant. Het contract van jouw huidige Afhangbord vervalt per 31 december 2017.

Krijgt onze vereniging uitleg over de werking van het nieuwe afhangbord?

De KNLTB zorgt tijdig voor een duidelijke uitleg voor de Beheerders Afhangbord. Het beheersysteem is sterk vereenvoudigd. Het kost niet veel tijd en moeite om er mee te leren werken.

Hoe zorg ik ervoor dat onze leden weten hoe ze het nieuwe afhangbord gebruiken?

Testen die we hebben uitgevoerd wijzen uit dat het systeem erg intuïtief werkt. Desalniettemin hebben we op support.knltb.club alle informatie staan met betrekking tot het gebruik van het afhangbord. Loop je verder nog ergens tegenaan? Neem dan gerust contact op met ons supportteam.

Meer informatie over het afhangbord vind je hier.

Wat gebeurt er als mijn scherm kapot gaat?

Voor de hardware heeft de KNLTB een garantie van vijf jaar afgesloten. Mocht jouw scherm bij normaal gebruik binnen vijf jaar kapotgaan, dan vervangen wij jouw scherm kosteloos. Wij gaan ervan uit dat jouw vereniging het scherm tegen diefstal en misbruik verzekert. Bij diefstal of schade door misbruik brengen wij de kostprijs van het scherm en de plaatsingskosten in rekening.

Kan ik mijn oude Afhangbord behouden?

Bij de installatie van het nieuwe scherm zorgt de KNLTB voor verwijdering van het bestaande scherm dat eigendom is van de KNLTB. 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.