DB 09857

Geslaagde finaledag Tiebreak Challenge, nieuw toernooiformat een succes!

Op zondag 16 juni vond de finaledag plaats van de Tiebreak Challenge; een onderdeel van de activiteiten ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de KNLTB. Onder het motto ‘al 125 jaar jouw matchmaker’ kwamen bijna 200 finalisten uit heel Nederland samen om te tennissen en padellen. Vanaf de voorrondes op TPC Maliskamp tot aan de laatste rondes op het heilige gras van Libéma Open werd het nieuwe toernooiformat een groot succes!

TPC Maliskamp

Vanwege het grote aantal deelnemers werden de eerste finalewedstrijden gespeeld op TPC Maliskamp in Rosmalen. Alle finalisten, die eerder dit jaar de voorrondes op hun club wonnen en overbleven uit ruim 1700 spelers, werden om 10.00 uur feestelijk ontvangen.

De dubbelspelwedstrijden werden vervolgens gespeeld om twee gewonnen tiebreaks. Vanaf het eerste punt scherp zijn dus! Om deze tiebreaks zo eerlijk mogelijk te maken, startten spelers de tiebreak met een voorsprong of achterstand, afhankelijk van hun eigen niveau en dat van de tegenstander. Ook naast de baan was het genieten voor de spelers en vele toeschouwers door de aanwezigheid van een DJ, photobooth en heerlijke lunch.

Libéma Open

Na een reeks spannende wedstrijden verplaatste het evenement zich naar Libéma Open. Voor de 32 winnende duo's van de eerste rondes bood de Tiebreak Challenge daar een unieke kans om te proeven van het tennissen op gras. Ook voor de finalisten van padel werd het een speciale ervaring, want de halve finales en finale werden gespeeld op de padelbaan gelegen midden op het drukbezochte plaza van Libéma Open.

Padel

Na een titanenstrijd op de padelbaan kroonden Eric van Bijnen en Jurgen van Dijk van LTC De Klinkaert zich tot kampioenen van de Tiebreak Challenge door in de finale Ramon Bos en Remco Landsheer van TPC Maliskamp te verslaan met 8-6 7-4. Naast eeuwige roem werden de winnaars ook beloond met een grote beker, bos bloemen en een cheque van €250,- om te besteden bij PadelDirect.

Tennis

Ook op de tennisbanen werd er fanatiek gestreden om de hoofdprijs. Voor bijna alle deelnemers waren het de eerste stappen op een grasbaan, en dus wennen aan het snelle spel en de bijzondere balstuit.

Na een aantal prachtige wedstrijden gooide een stortbui helaas roet in het eten. Om veiligheidsredenen werd besloten om de resterende wedstrijden niet meer uit te spelen. De hoofdprijs werd gedeeld door de kwartfinalisten. Zodoende gingen er meerdere winnaars tevreden naar huis met een mooie tegoedbon van TennisDirect. Het toernooi werd gezellig afgesloten met een drankje in het KNLTB paviljoen en op de achtergrond de wedstrijd van het Nederlands elftal op televisie.

Alle uitslagen van de Tiebreak Challenge zijn te vinden op MijnKNLTB.