Duurzaamheid Zonnepanelen

Noodfonds voor hogere energiekosten amateurverenigingen

De Rijksoverheid heeft een nieuwe regeling gelanceerd om amateursportverenigingen te helpen met de stijgende energiekosten. Het noodfonds, genaamd Specifieke uitkering noodfonds energie amateursportverenigingen, biedt een eenmalige gedeeltelijke vergoeding aan verenigingen die in 2022 en/of 2023 financiële problemen hadden door de hogere energieprijzen.

De specifieke uitkering is beschikbaar voor gemeenten die financiële steun willen aanvragen voor amateursportverenigingen die geen gebruik kunnen maken van de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK)-regeling. Het doel van dit noodfonds is om verenigingen te helpen in de periode waarin de energiekosten zijn gestegen.

Belangrijke voorwaarden

Gemeenten moeten rekening houden met enkele belangrijke voorwaarden bij het aanvragen van de specifieke uitkering. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de uitkering aan te vragen voor verenigingen die al een TEK-aanvraag hebben ingediend of van plan zijn dit te doen. Bovendien kan elke gemeente slechts één keer gebruikmaken van de specifieke uitkering per sportvereniging.

De hoogte van de uitkering is gebaseerd op het bedrag van de energiekosten in 2019 voor elke individuele amateursportvereniging. Er is een budget van 6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor deze uitkering. Gemeenten kunnen de specifieke uitkering aanvragen van 29 mei tot en met 15 september 2023. Mocht je als vereniging voor de regeling in aanmerking komen, informeer dan bij je gemeente naar de mogelijkheden.

Meer informatie KNLTB

We kunnen ons voorstellen dat je als vereniging niet precies weet welke subisidies of regelingen er allemaal zijn. Onze partner SportStroom kan verenigingen daarbij helpen. Ook kun je altijd contact opnemen met je KNLTB Accountmanager.