Kinderen Zonnebrand creme Dispenser Tennisbaan zomer warm hitte

Zonveilig tennissen bij alle tennisclubs in Nederland

Elk jaar krijgen 77.000 mensen de diagnose huidkanker. Huidkanker is daarmee de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Daarom pakt het KNLTB dit probleem actief aan in samenwerking met CareLyn en KWF Kankerbestrijding, door insmeren met zonnebrandcrème voor alle tennissers mogelijk te maken.

Je huid goed insmeren tegen zonnebrand helpt bij het voorkomen van huidkanker. Maar hoe krijg je dit voor elkaar bij tennisclubs? Wat doet het met het gedrag van tennissers wanneer er een zonnebrandcrème dispenser beschikbaar is op de club? Om deze ervaring en kennis op te doen heeft de pilot “Zonveilig Tennissen” de afgelopen acht weken gedraaid bij een divers aantal tennisclubs.

Pilot bij tennisclubs succesvol

De pilot “Zonveilig Tennissen” bleek een groot succes. CareLyn zonnebrandcrème werd ter beschikking gesteld op buitenlocaties in een handige dispenser. Alvast enkele reacties:

“Zowel de spelers als de staf zijn ontzettend blij en tevreden met de dispenser op het Nationaal Trainingscentrum in Amstelveen. Het is hierdoor erg gemakkelijk om je in te smeren en je vergeet het minder snel. De zonnebrandcrème smeert makkelijk en is niet vervelend tijdens het tennissen” (Aldo Hoekstra, NTC Amstelveen).

“In deze tijd waarin huidkanker steeds vaker voorkomt, is het heel belangrijk dat er gesmeerd wordt. Als je als sportclub dan een bijdrage hieraan kunt leveren, moet je die mogelijkheid ook aangrijpen. Wij als LTC Loenen zijn heel blij met deze mogelijkheid en onze leden maken er dankbaar gebruik van” (Bert van Wijk, LTC Loenen)

Directeur CareLyn, Arjan Gundlach, is blij met deze reacties. “We willen dat insmeren met zonnebrandcrème net zo vanzelfsprekend wordt als het wassen van je handen met zeep of desinfectie.” “Veel mensen realiseren zich niet dat verbranding door de zon op jonge leeftijd op latere leeftijd huidkanker kan veroorzaken”, aldus Annemarieke Gottmer van KWF.

KNLTB omarmt dit initiatief

Juist nu het zo’n mooi weer is, is het belangrijk om aandacht te vragen voor dit thema. "Als KNLTB geloven we in de kracht van maatschappelijke partnerships voor onze verenigingen en leden, aldus Albert Jan Smid van KNLTB. We willen dat iedereen zo lang mogelijk gezond kan blijven tennissen. Daar hoort veilig omgaan met zonkracht ook bij. Carelyn heeft daar een hele praktische en kwalitatieve oplossing voor ontwikkeld. Daarnaast gaat er van iedere liter zonnebrand die gesmeerd wordt € 1,- naar KWF”.

Speciale aanbieding voor tennisclubs

Vanwege de positieve reacties hebben de KNLTB, CareLyn en KWF hebben besloten om nu al alle tennisverenigingen in Nederland de mogelijkheid te bieden om de zonnebrandcrème dispenser met korting aan te schaffen. Zodat deze zomer nog zoveel mogelijk tennissers in Nederland de mogelijkheid hebben om zich te beschermen tegen de zon.

Speciaal voor alle leden van de KNLTB biedt CareLyn een starters set aan, bestaande uit een dispenser en 1 liter zonnebrandcrème, voor slechts €64,95 excl. btw in plaats van €69,90 excl. btw.

De eerste honderd verenigingen die een bestelling plaatsen van 2 liter zonnebrandcrème, ontvangen de dispenser gratis.

Dit zorgt ervoor dat jouw vereniging nooit zonder zonnebrandcrème zit en de leden continu beschermd kunnen zijn. Extra (navul) containers zijn makkelijk en snel na te bestellen op www.carelyn.nl. De crème is ongeopend drie jaar houdbaar en is met Boots 5* classificatie van bewezen hoge kwaliteit.

Hoe kan ik meedoen aan deze speciale actie?

Stuur een e-mail naar info@carelyn.nl en profiteer van dit speciale aanbod voor tennisverenigingen. Geef ook aan of je 1 of 2 liter crème wilt bestellen bij de dispenser en je dus in aanmerking wilt komen voor de gratis dispenser (normaal €19,95).