Nieuwe online jeugdmodule helpt vrijwilligers en leraren bij het organiseren van jeugdtennis

Er komt veel kijken bij de organisatie van jeugdtennis op een vereniging. Naast dat vrijwilligers en leraren zich bezighouden met het organiseren van wedstrijden en leuke jeugdactiviteiten, moeten ze ook inhoudelijk goed op de hoogte zijn. Zo is het belangrijk dat ze kennis hebben van verschillende inhoudelijke themazoals Tenniskids, competitie, toernooien, spelregels, ledenwerving en -behoud. Om deze vrijwilligers en leraren te ondersteunen in hun functie heeft de KNLTB een gratis online jeugdmodule ontwikkeld waarin de belangrijkste informatie te lezen is 

De nieuwe jeugdmodule is interessant om te volgen voor zowel nieuwe als huidige functionarissen Tenniskids en Jeugd, andere jeugdcommissieleden en leraren. De module bevat informatie over jeugdtennis in het algemeen, waaronder de uitleg van het programma Tenniskids en de spelregels. Maar ook wordt stil gestaan bij wat de taken van een functionaris Tenniskids precies zijn en hoe je een competitieteam kan inschrijven of een toernooitje kan aanvragen. Van algemene informatie tot hele praktische informatie met voorbeelden, stappenplannen en tips; het is allemaal terug te vinden in de online jeugdmodule! 

Module volgen?

Je kan de gratis online module op ieder gewenst moment volgen. Aanmelden voor de module kan hier. Houd bij het aanmelden de handleiding  paraat zodat je eenvoudig de stappen doorloopt voor het starten van de module. Heb je nog vragen over de module? Dan kun je deze sturen naar wedstrijdtennis@knltb.nl