Tenniskids (3)

Kinderen blijven sporten ondanks coronacrisis met campagne Jeugdfonds Sport & Cultuur

In een rijk land als Nederland groeien nog altijd ruim 272.000 kinderen op in armoede, zo berekende het Sociaal Cultureel Planbureau. En door de coronacrisis zijn de vooruitzichten in dit opzicht niet bepaald rooskleurig. Nog meer gezinnen dreigen in financiële problemen te raken, waardoor een lidmaatschap voor de kinderen bij een sportvereniging er vaak niet meer in zit. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan echter helpen. Zij kunnen de kosten voor de contributie en benodigde materialen voor hun rekening nemen en zo meer kinderen aan het sporten houden en krijgen. Wil je meehelpen? Haak met jouw vereniging aan bij de campagne ‘Mag ik straks ook weer meedoen?’

Aanhaken is eigenlijk heel makkelijk. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vraagt je simpelweg zo veel mogelijk leden, via alle mogelijke kanalen, te wijzen op de campagne ‘Mag ik straks ook weer meedoen?’ en ze te laten weten dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur bestaat en kan bijspringen als het gezin niet meer in staat is het lesgeld of de contributie te betalen. Mensen die zelf willen helpen, kun je verwijzen naar https://www.magikweermeedoen.nl/, maar het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft speciaal voor sportverenigingen ook de Toolkit Sport beschikbaar.

De Toolkit bevat allerhande promotiematerialen en teksten die je als vereniging kunt gebruiken om het bestaan van het Jeugdfonds en haar mogelijkheden goed over het voetlicht te krijgen. Zo bevat de Toolkit onder andere teksten voor je website, nieuwsbrief en voor social media, een flyer voor ouders, een poster voor in de kantine of kleedkamer en afbeeldingen van het logo Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Ga vooral met de materialen aan de slag, zodat ook jouw leden weten dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur er is. Ben je op zoek naar meer informatie of wil je contact zoeken met het Jeugdfonds bij jou in de regio? Kijk dan hier en laat kinderen niet aan de zijlijn staan!