GCA Logo + Beeldmerk Kleur RB2

De Grote Clubactie, extra inkomsten voor jouw tennisvereniging!

Er wordt weer veel getennist op de Nederlandse tennisbanen en als alles volgens plan verloopt, gaan binnenkort ook de clubhuizen en terrassen weer open. Dat is heel goed nieuws, maar de coronacrisis heeft zijn sporen nagelaten, zeker in financieel opzicht. De Grote Clubactie kan daarom meer dan ooit een welkom steuntje in de rug betekenen. Voor de editie van 2020 hebben zich inmiddels al 4.000 sportverenigingen aangemeld. Doe ook mee!

De basis van de Grote Clubactie is onveranderd. Met je vereniging verkoop je op verschillende wijzen en via meerdere kanalen loten en van de opbrengst is maar liefst 80 procent voor de eigen clubkas! Daarbij is het slim vooraf samen een doel te bedenken waarvoor je loten verkoopt, zodat je daar naartoe kunt werken. Op welke manieren je exact loten kunt verkopen, vind je op www.clubactie.nl. Anders dan andere jaren zijn er natuurlijk richtlijnen om in deze coronatijd verantwoord en veilig te werk te gaan. Op de website van de actie vind je ook een uitgebreid protocol om de regels en richtlijnen na te leven en toch effectief loten te verkopen.

Afgelopen jaar deden er 155 tennisverenigingen mee met de Grote Clubactie. In totaal verkochten deze tennisverenigingen maar liefst 46.222  loten, goed voor een totaalbedrag van 138.666 euro. Dat komt neer op een gemiddelde 895 euro per vereniging.

Groot succes in Baarn

Eén van die 155 tennisverenigingen was BTV De Geeren in Baarn. De Grote Clubactie is vaste prik voor de vereniging in het Gooi. Mede door jeugdleden met verkoopboekjes op pad te sturen en de verkoop van zogenoemde Superloten, van 150 euro per stuk, werd de actie in 2019 in Baarn zo’n succes en werd het streefbedrag van 4.000 euro gemakkelijk overtroffen. “Vooral de jonge jeugdleden weten niet hoe snel ze de boekjes vol moeten krijgen!”, zegt Saskia Pleiter, clubcoördinator van de Grote Clubactie. De Geeren werkt met de Grote Clubactie van 2020 verder aan het streven om voldoende geld bijeen te krijgen voor een minitennisbaan voor de jeugd.

‘Hoe meer loten, hoe meer korting’

TC Marken doet al zeker twintig jaar mee aan de Grote Clubactie. De extra opbrengsten zijn zeer welkom om jeugdleden een aanzienlijke korting op tennislessen te bieden en zo jeugdleden te motvieren om te blijven lessen. Want het ledenaantal bij Marken vertoonde laatste jaren een neerwaartse trend.  “Momenteel kunnen we 25 procent korting geven op tennislessen voor de jeugd”, vertelt Esther Springer, jeugdcommissielid bij TC Marken. “Hoe meer opbrengst, hoe hoger de korting die we kunnen geven.” TC Marken is met 120 leden zeker geen grote vereniging, maar door de inzet van een enthousiaste jeugdcommissie én de jeugdleden werd er in 2019 op het Noord-Hollandse schiereiland met de Grote Clubactie maar liefst 1.800 euro opgehaald.

Meedoen met jouw vereniging? Meld je aan!