TPC Unicum (4) (1)

Het eerste Centre Court E-Zine: we mogen weer de baan op!

We kunnen weer tennissen en padellen! Dat is geweldig nieuws na enkele onzekere maanden. Het coronavirus is echter niet verdwenen, we hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te zorgen dat onze gezondheid en veiligheid op en naast de baan zo veel mogelijk gewaarborgd blijven. Alleen zo kunnen we het snelst terug naar tennis en padel zoals we dat kennen. In deze eerste editie van ons Centre Court E-Zine nemen we je mee in hoe je alles op jouw vereniging goed kunt organiseren, schetsen we je hoe de komende maanden eruitzien en zie en lees je hoe verschillende verenigingen en leraren de draad weer oppakten. Bovendien kom je erachter hoe deze periode niet alleen uitdagingen, maar zelfs kansen biedt. Laat je informeren en inspireren, want we mogen weer!

Nu de tennis- en padelparken weer open zijn, kunnen we voorzichtig vooruitblikken. Van deĀ  anderhalvemetersamenleving zijn we voorlopig niet af, dus hoe zorgen we dat we toch optimaal kunnen genieten van tennis en padel? Hoe kun je als vereniging toch zo actief mogelijk zijn, nauw contact houden met je leden en zo veel mogelijk leuke dingen organiseren op je park? En wanneer mogen terrassen en het clubhuis open en als het zo ver is, hoe doe je dat dan? Algemeen directeur van de KNLTB Erik Poel geeft in een artikel zo goed mogelijk antwoord op deze en andere vragen en legt uit wat verenigingen allemaal zelf kunnen doen.

In dit eerste E-Zine ook verhalen over TPC Unicum en tennisorganisatie TopServe, die direct toen het weer kon, een nieuwe start maakten en laten zien dat met een degelijk plan tennis en padel volgens de huidige richtlijnen heel goed te doen is. Goede voorbereiding en zorgvuldige communicatie blijken sleutels tot succes.

Tenslotte een artikel over jeugdtennis in de coronatijd. Hoe start je op, hoe zorg je dat jeugdleden weer veel op de vereniging zijn en hoe stel je je park ook open voor niet-leden, zoals het kabinet verenigingen uitdrukkelijk verzocht? Dat vergt de nodige organisatie, maar biedt ook kansen om veel nieuwelingen kennis te laten maken met tennis en padel. Lees erover en doe er je voordeel mee op jouw vereniging!

Veel leesplezier!