Dames Dubbel

Indeling KNLTB Competitie 2020 bekend!

Het is zover!  De indeling van de KNLTB Competitie 2020 is gepubliceerd op MijnKNLTB en in de ClubApp. Dit jaar doen ruim 27.000 teams mee aan wat door velen wordt gezien als het hoogtepunt van het seizoen. De KNLTB Competitie 2020, bestaat uit de Tenniskids competitie, de  junioren- en senioren competities en de padelcompetitie.

Als gevolg van de coronamaatregelen besloot de KNLTB in maart om de Voorjaarscompetitie te verplaatsen naar het najaar. Dat er veel belangstelling is voor deze unieke competitie, de KNLTB Competitie 2020,  blijkt wel uit het feit dat er dit jaar aanzienlijk meer teams meedoen dan aan de Najaarscompetitie van 2019. Helaas is het coronavirus nog niet verdwenen en moeten we ons allemaal houden aan de geldende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Bereid je vereniging, spelers en bezoekers dus goed voor op het spelen van competitie in deze coronatijd. Kijk voor tips en adviezen op corona.knltb.nl. 

Informeer de spelers van jouw vereniging 

Natuurlijk wil je alle competitiespelers van jouw vereniging op de hoogte brengen van de indeling. Spelers kunnen dan ook vanaf vandaag de indeling van de KNLTB Competitie 2020 bekijken op MijnKNLTB of in de ClubApp. Donderdag 20 augustus informeert de KNLTB de spelers over de indeling via de KNLTB Nieuwsbrief, de padelnieuwsbrief en de Tenniskids nieuwsbrief 

Koppel de spelers van jouw vereniging aan de teams 

Sinds vorig jaar is het mogelijk om op MijnKNLTB de competitiespelers van jouw vereniging te koppelen aan de gepubliceerde teams. Hierdoor heeft de VCL de mogelijkheid om voor de start én tijdens de competitie eenvoudig op één plek alle spelers en teams te beheren. Daarnaast is een groot voordeel voor aanvoerders dat wanneer spelers al aan het team zijn toegevoegd, ze deze niet op de eerste speeldag één voor één handmatig hoeven op te zoeken. Helemaal handig is dat vanaf dit jaar het voor VCLs mogelijk is om per team met één druk op de knop spelers te importeren die je tijdens de ploegopgave hebt ingeschreven 

Regels voor het spelen op tijd in avondcompetities 

De KNLTB heeft als gevolg van alle coronamaatregelen besloten om op tijd te spelen in alle tennis avondcompetities tijdens de KNLTB Competitie 2020, zodat de drukte op het park het beste gereguleerd kan worden. In dit document zijn alle regels voor het spelen op tijd voor je op een rijtje gezet. 

Digitale teamopstelling i.p.v. wedstrijdformulier 

Vanaf dit najaar worden er geen papieren wedstrijdformulieren meer verstuurd naar VCL's. De reden hiervoor is de introductie van een digitale teamuitwisseling. Sinds vorig jaar dienen aanvoerders de uitslagen direct na afloop van een wedstrijd digitaal in te voeren op MijnKNLTB. Een logisch vervolg hierop is ook de digitalisering van de teamopstelling voor aanvang van een competitiewedstrijd. Meer informatie hierover wordt binnenkort naar de VCL verstuurd. 

Tenniskids competitie placemat  

Eind augustus ontvangt (één van) de functionaris(sen) Tenniskids van jouw vereniging per post speciale Tenniskids competitie placemats voor de Oranje en Groene competitie. Via deze placemat kunnen kinderen op de eerste vijf speeldagen van de competitie, bijvoorbeeld als ze even moeten wachten, meedoen aan leuke tennisgames. 

Wil je meer weten over de KNLTB Competitie 2020? De VCL en functionaris Tenniskids van jouw vereniging heeft alle informatie over de KNLTB Competitie 2020 ontvangen in de Competitie Update en Tenniskids Update