Ltc Vleuten De Meern

KNLTB en SportStroom: samen sterk voor duurzame tennisverenigingen

De KNLTB en SportStroom slaan de handen ineen om tennisverenigingen te ondersteunen rondom energiebesparing en de verduurzaming van tennisaccommodaties.

KNLTB kiest bewust voor SportStroom als energiebesparingspartner en supplier op het gebied van LED-sportveldverlichting, zonnepanelen, energiecontracten, subsidie  -en besparingsadvies. SportStroom timmert al sinds de oprichting in 2003 aan de weg als specialist in het verduurzamen van sportaccommodaties. Veel tennisverenigingen maken al gebruik van de collectieve inkoop energie van SportStroom, of hebben een energiescan laten uitvoeren of LED-baanverlichting laten installeren door SportStroom.
Albert-Jan Smid, manager Commercie bij de KNLTB. “Met deze nieuwe samenwerking kunnen we nog meer verenigingen voordeel bieden bij het verduurzamen van hun tennispark. Dat kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren”.

Energiebesparing is mede onder invloed van het nationaal Sportakkoord actueel en in de daaruit voortvloeiende lokale sportakkoorden gaan steeds meer tennisverenigingen ermee aan de slag. Er is veel winst te behalen, want minimaal 10 tot 15% van de begroting van een tennisvereniging bestaat uit energiekosten. Hierop structureel besparen is belangrijk om de vereniging toekomstbestendig te maken en de kosten in de hand te houden. 

Bovendien zijn veel accommodaties verouderd, onder andere de baanverlichting. SportStroom kan hier als leverancier en installateur van enkel A-merken het juiste advies geven en de installatie leveren.

SportStroom is in het kader van de Routekaart ‘Verduurzaming sportverenigingen’ één van de uitvoerende partners van NOC*NSF, waardoor tennisverenigingen de garantie hebben dat zij objectief en volgens de door NOC*NSF gestelde kwaliteitskaders worden begeleid bij het verduurzamen van hun accommodatie.

Voor jouw vereniging

Elke vereniging die kiest voor SportStroom zal vakkundig en professioneel worden ondersteund. Bovendien is er door de samenwerking met de KNLTB een aantrekkelijk prijsvoordeel op LED-baanverlichting. Daarnaast schenkt SportStroom voor elke installatieklus een vast bedrag aan de KNLTB, dat zal worden besteed aan projecten die erop gericht zijn om meer jeugd naar lokale verenigingen te trekken onder het motto ‘Doorstroom naar de vereniging’.