Gravel tennisbanen

KNLTB lanceert beeldbank voor verenigingen

Foto’s van internet halen voor de website van de vereniging of voor de social mediakanalen lijkt onschuldig, maar kan grote gevolgen hebben. Daarom heeft de KNLTB een beeldbank gelanceerd, waar verenigingen foto’s kunnen downloaden die ze op hun website of social mediakanalen kunnen gebruiken.

Wat veel mensen vaak niet weten is dat het eigendom, in dit geval auteursrecht genoemd, altijd bij de maker van de beelden ligt. Zodra de maker constateert dat je een foto hebt gepubliceerd of verspreid zonder toestemming, dan kan hij je vragen de foto per direct te verwijderen en riskeer je een aanzienlijke boete. De KNLTB wil verenigingen helpen om deze problemen te voorkomen. Daarom is er vanaf nu een beeldbank waar je veilig rechtenvrije foto’s kunt downloaden en gebruiken.

De beeldbank voor verenigingen staat nu online. Daarop vind je al veel foto’s over verschillende onderwerpen zoals accommodatie, training en baanonderhoud. In 2020 verwachten we meer nog beelden en functionaliteiten te kunnen toevoegen. Heb jij daar ideeën over? Mail ze dan naar communicatie@knltb.nl.

Voor de gebruikersinstructie van de beeldbank kun je hier terecht.

De juridische afdeling van de KNLTB raadt verenigingen, die toch beeldmateriaal van andere bronnen gebruiken, aan voorzichtig te zijn. Zijn er problemen met auteursrecht, neem dan contact op met de juridische afdeling van de KNLTB via juridischezaken@knltb.nl.