Clinic Sjeng Schalken Tv Poortugaal

TV Poortugaal geniet van clinic Sjeng Schalken dankzij gebruik ClubApp

TV Poortugaal ontving vorig jaar een prijs voor het actief uitrollen van de KNLTB ClubApp onder haar leden. Clubs waarvan meer dan 60 procent van de leden de KNLTB ClubApp gebruikte, kwamen in aanmerking voor de prijs; een clinic van Sjeng Schalken. Een aantal clubs haalden dat percentage en kwamen in aanmerking, maar TV Poortugaal was uiteindelijk één van de gelukkigen. Zondag 31 maart was het dan zover. Schalken gaf een clinic en bezorgde iedereen op de club een mooie dag.

Enthousiaste reacties

Voorzitter van TV Poortugaal Annemarie Klaassen kan enkel lovende woorden spreken over de clinic. “We hadden 50 mensen uitgenodigd en iedereen heeft aandacht gekregen van Sjeng. Zelfs de jeugdleden die eigenlijk uitgeloot waren, werden nog de baan opgeroepen. Ze konden er nog wel bij, volgens Sjeng. De kleinste jeugd kreeg allemaal een handtekening op hun tas. Iedereen was enthousiast. Zowel de deelnemers als het publiek.”

Na de clinics speelde Schalken nog een paar demowedstrijden tegen de spelers van de club met de hoogste ranking. Hij speelde een Singlewedstrijd tegen Walther de Haan en bij het Gemengd Dubbel werd Schalken op de baan vergezeld door Eline den Ouden, Sonja van Rennes en Ryan Lalay. “Dat was natuurlijk helemaal mooi om te zien. Het publiek kreeg hier even tennis van topniveau voorgeschoteld. En het mooie weer had natuurlijk ook een groot aandeel in de succesvolle dag. Er was veel aanloop, het was gezellig druk op het park!”

Gebruik ClubApp groeit nog steeds

TV Poortugaal had deze mooie dag uiteindelijk te danken aan het gebruik van de KNLTB ClubApp. Vorig jaar gebruikte ongeveer 65 procent van de leden de app en dat is, volgens Klaassen, alleen nog maar meer geworden het afgelopen jaar. “Voordat we de ClubApp gebruikten, mailden we vaak naar onze leden. Maar via deze app gaat alle communicatie veel makkelijker. Kees Hoogenboom van de ledenadministratie heeft erop aangedrongen om de app te installeren en er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Ook de oudere leden, waarvan we het misschien wat minder verwachtten, zijn enthousiast.”

Meer betrokkenheid

Uit onderzoek blijkt dat de KNLTB ClubApp het vaakst gebruikt wordt voor het vinden van uitslagen en standen van competities en toernooien, maar de Zuid-Hollandse club gebruikt voornamelijk de informatieve functies van de KNLTB ClubApp zoals het verspreiden van het Clubnieuws. Het is een ideaal communicatiemiddel voor verenigingen. “Het bereik en de betrokkenheid van de leden is daardoor een stuk groter geworden. Als wij bijvoorbeeld een nieuwtje van de Jeugdcommissie erop zetten, krijgen de leden een push-bericht dat er een nieuw bericht is. En bijna iedereen heeft zijn telefoon wel bij zich, dus je bereikt mensen veel sneller dan via e-mail.

De functie voor het vinden van een tennismaatje of het afhangen van banen, gebruikt de club nu nog niet al te vaak. Op de relatief kleine vereniging zien de leden elkaar al veel, maar voor grotere clubs kan het wel heel nuttig zijn.  Klaassen zou de KNLTB ClubApp aan elke club aanbevelen: “Ik zeg: gewoon doen! Ik kan niks nadeligs verzinnen van de app.”  

De KNLTB ClubApp is nog niet helemaal klaar. Achter de schermen wordt het nog verder door ontwikkeld. Er wordt bijvoorbeeld nu gewerkt aan de mogelijkheid om uitslagen van de competitie in te voeren in de app. Deze functionaliteit wordt nu getest en komt binnenkort live.