KNLTB Vlag wapperen wind

Minister Bruins te gast bij TC Nienoord

Op zaterdag 3 november had TC Nienoord hoog bezoek. In het kader van het belang van sport in de nieuwe gemeente Westerkwartier werd er een bijeenkomst georganiseerd door de regionale VVD. Op hun uitnodiging kwam niemand minder dan Bruno Bruins, minister van Medische Zorg en Sport, naar Leek. Het clubhuis van TC Nienoord was het decor van deze bijeenkomst. Ook werd een bijzonder lid in het zonnetje gezet.

Tijdens deze bijeenkomst werd er door verschillende sportverenigingen en leden van de regionale politiek gediscussieerd over het belang van sport in de nieuwe gemeente. Er werden ideeën uitgewisseld over het verbinden tussen de verenigingen van de verschillende dorpen. Ook sprak men over hoe de gemeente beweging kan stimuleren en iedereen hierbij kan betrekken. Daarnaast had elke vereniging of collectief een speeddate met de minister, waarin zij voor vijf minuten konden sparren over allerlei sportgerelateerde onderwerpen.

De nieuwe gemeente Westerkwartier telt straks twaalf tennisverenigingen, met ledenaantallen variërend tussen de 50 en 500. Deze twaalf verenigingen gaan de handen verder ineen slaan. Het lobbyteam van de Westerkwartierse tennisclubs heeft met de minister onder andere gesproken over de inzet van vrijwilligers, het aantrekken van jeugd en het up-to-date houden van de sportaccommodaties.

Daarnaast gaan alle besturen volgende week nader kennis met elkaar maken en het plan is om in 2019 een gezamenlijk tennisevenement te organiseren. Het doel van de samenwerking is om de toegankelijkheid en betaalbaarheid te verbeteren en om een gezicht te vormen naar de nieuwe gemeente Westerkwartier en de KNLTB.

Aan het eind van de bijeenkomst werd er aandacht geschonken aan een bijzondere gelegenheid. Het oudste actieve lid van TC Nienoord, Ineke Deerenberg, vierde op 3 november namelijk haar 90e verjaardag. De nietsvermoedende Ineke werd naar het clubhuis van de Leekster tennisclub gelokt, waar zij onder een luid gezang en applaus van de aanwezigen werd ontvangen. Na enigszins overdonderd te zijn van de ontvangst, werd Ineke persoonlijk gefeliciteerd door de minister en kreeg zij een bos bloemen van hem. Uiteraard had ook de voorzitter van TC Nienoord een prachtige bos en mooie woorden voor haar klaar. Ineke vertelde dat zij nog steeds maar liefst vier keer per week op de baan staat. Gewoon, omdat ze er nog zoveel plezier in heeft. En ze is van plan om het nog vele jaren te blijven doen. ‘Ik blijf doorgaan, ook al word ik 100!’, sloot ze lachend af.