KNLTB Vlag wapperen wind

‘Vernieuwend’ TV Poortugaal zet KNLTB ClubApp breed in en wint clinic Sjeng Schalken

Toen de KNLTB begin 2018 overstapte naar de nieuwe omgeving van KNLTB.Club, besloot TV Poortugaal om volledig mee te gaan in deze vernieuwing. Naast de keuze voor Club Professioneel maakte de Zuid-Hollandse club gebruik van de mogelijkheid om de KNLTB ClubApp te lanceren onder de leden. Op grote schaal wordt gebruik gemaakt van de vele functies, zoals het raadplegen van standen, uitslagen en programma’s, het vinden van een tennismaatje en het regelen van de bardiensten. De animo voor de ClubApp is zo groot dat TV Poortugaal, samen met TV Bokt, winnaar is van de clinic van Sjeng Schalken.

Kees Hoogenboom, die bij Poortugaal onder andere de ledenadministratie verzorgt, is niet verbaasd met de uitverkiezing. Stap voor stap is de club te werk gegaan om uiteindelijk de KNLTB ClubApp breed uit te rollen. “Als club vonden we de overstap naar het nieuwe systeem van de KNLTB een mooi moment om mee te vernieuwen”, vertelt Hoogenboom. “Wij zijn graag vernieuwend en hebben rond de vereniging een aantal mensen rondlopen met een IT-achtergrond. Samen zijn we gaan kijken wat de ClubApp voor onze club en de leden kon betekenen. We kwamen er al snel achter dat beide partijen hier echt hun voordeel mee kunnen doen.”

Hoogenboom vervolgt: “Vervolgens hebben we een groepje leden gevraagd om als test eens goed door te app heen te lopen, op zoek naar verbeteringen. Aan de hand van die feedback hebben we onze instellingen geoptimaliseerd en zijn we de bühne op gegaan. We hebben daarbij geregeld contact gezocht met het support center. Die samenwerking verliep goed.”

Communicatie richting leden

Inmiddels gebruikt 65% van het ledenbestand van TV Poortugaal de KNLTB ClubApp en vervult het een belangrijke rol in de communicatie richting de leden. “Via een aantal emailcampagnes en nieuwsartikelen hebben we de app onder de aandacht gebracht. We vertelden wat de voordelen waren en waar de leden het konden downloaden. Toen eenmaal de eerste tennissers gebruikmaakten van de ClubApp en positief waren, ging het als een lopend vuurtje rond. Zij wezen elkaar erop dat je bijvoorbeeld alle programma’s en uitslagen via de app kunt checken. Dat is de beste reclame die je maar kunt hebben. Via de optie om pushberichten te versturen missen de leden nu niks meer van ons clubnieuws.”

Clinic

Behalve de voordelen die TV Poortugaal ondervindt van het gebruik van deKNLTB ClubApp, kan de Zuid-Hollandse club nóg een voordeel tegemoetzien: de gewonnen clinic van Sjeng Schalken. “Het is natuurlijk prachtig dat we zo’n iemand mogen verwelkomen op de club. We willen de clinic combineren met een clubkampioenschap of een ander evenement. Want uiteindelijk hebben onze leden ervoor gezorgd dat we deze prijs gewonnen hebben. Zij moeten er dus van kunnen genieten. Toen we hoorden dat we één van de winnende clubs waren, hebben we het nieuws natuurlijk meteen gedeeld via de ClubApp. Successen als deze moet je vieren.”