KNLTB Vlag wapperen wind

De Groene Club; op naar een volle clubkas en lage broeikas

Vanaf vandaag is Nederland een club rijker en wel één die zich volledig richt op verduurzaming van sportaccommodaties: De Groene Club. Deze is opgericht door de KNVB in samenwerking met de KNLTB en de KNHB. Via De Groene Club worden sportverenigingen in staat gesteld om hun (financiële) positie te verbeteren door ze te ondersteunen bij het nemen van duurzame maatregelen. Want verduurzamen leidt tot een lagere energierekening.

Oftewel; de Groene Club zorgt uiteindelijk voor een volle clubkas en lage broeikas. De Groene Club biedt inzicht in de huidige energiesituatie, stelt samen met de vereniging een plan van aanpak op en denkt mee met financiële oplossingen. Voor veelvoorkomende duurzame maatregelen heeft De Groene Club de beste deals voor je geselecteerd. De beste deal is een combinatie van kwaliteit, prijs, service, leveringszekerheid en ervaring van uitvoerende installateurs. Verenigingen hoeven dat onderzoek dan niet zelf te doen. Het uitgangspunt is het volledig ontzorgen van verenigingen naar een duurzame sportaccommodatie.

Vorig jaar werd in samenwerking met de provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland, een pilot van De Groene Club gestart waar dertig clubs aan deelnamen. Die leverde al een aantal spectaculaire resultaten op. De gemiddelde club kan per jaar maar liefst 7.000 euro besparen, zo luidde de meest in het oog springende conclusie. Op basis van de pilot bleek eveneens dat een club gemiddeld 42.000 kWh elektriciteit en 2.600 m3 gas kan besparen door het nemen van duurzame maatregelen.

Ben je geïnteresseerd of weet je al dat je met jouw vereniging wil deelnemen aan De Groene Club? Kijk voor meer informatie op www.degroeneclub.nl of neem contact op met De Groene Club via mail info@degroeneclub.nl of telefonisch 085 - 130 43 89.