KNLTB Vlag wapperen wind

Cursusjaar tennisleraren-opleiding van start met Masterclass

De rol van de tennisleraar in het Nederlandse tennis is essentieel, dus streeft de KNLTB naar zo veel mogelijk goede, gelicenseerde tennisleraren. En de bond juicht daarom toe dat zo veel mogelijk geïnteresseerden de opleiding tot tennisleraar volgen. Vandaar dat afgelopen zaterdag op het Nationaal Trainingscentrum in Almere nadrukkelijk werd stilgestaan bij de start van de opleiding. Voor maar liefst 50 cursisten in de TL3-opleiding werd een kick-off georganiseerd in de vorm van een Masterclass, met veel informatie over de cursus en verscheidene kennissessies.

De cursisten werden zaterdagochtend in Almere verwelkomd door Technisch Directeur van de KNLTB Jacco Eltingh en kregen vervolgens naast algemene informatie over de opleiding, kennissessies voorgeschoteld over onder meer blessurepreventie, Tenniskids en materiaal. De Masterclass, maar ook het feit dat alle cursisten samen het cursusjaar aftrapten en zo ideeën en ervaringen konden uitwisselen, was een uitgelezen manier om gemotiveerd aan de opleiding te beginnen. Overigens begonnen afgelopen dinsdag ook 14 cursisten aan de vervolgopleiding TT4.

Zelf de opleiding volgen?

Denk jij er ook over de basisopleiding tot tennisleraar TL3 te volgen? De KNLTB organiseert elk jaar testdagen waarop je erachter kunt komen of de opleiding inderdaad iets voor je is. De testdagen van het huidige seizoen zijn inmiddels verstreken, maar wil je je al aanmelden voor een dag in 2019 of heb je vragen? Stuur dan een mail naar tennisleraren@knltb.nl.

Wellicht heb je de basisopleiding al gedaan en wil je je verder ontwikkelen als tennistrainer. Hierop Centrecourt.nl vind je alles over de vervolgopleiding(en) en wat de mogelijkheden zijn om deze te volgen. Vragen hierover kun je eveneens sturen naar het eerder genoemde mailadres.