KNLTB Vlag wapperen wind

Stop bewegingsarmoede onder kinderen, teken de petitie ‘beweeg mee’!

Dat lichaamsbeweging gezond is, weten we allemaal. Keer op keer duiken er in de media berichten op over onderzoeken die dat bevestigen. Regelmatige matig intensieve lichaamsbeweging gaat gepaard met sterkere botten en een lager risico op overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten. Daarnaast helpt sporten van jongs af aan bij de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling en tegelijkertijd om betere resultaten op school of in het werk te behalen. En kinderen beleven niet te vergeten veel plezier met sporten.

Jeugd wereldkampioen stilzitten

Het probleem bij de jeugd is dat 44% van de 4 tot 11 jarigen niet voldoet aan de beweegrichtlijnen. Dit komt onder andere door de digitalisering en verstedelijking. De jeugd zit gemiddeld maar liefst 10,5 uur per dag, waarvan ze 3 tot 4 uur besteden aan gamen of televisie kijken. Tegelijkertijd stagneert de motorische ontwikkeling. Kortom, Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten. Een probleem dat speelt in alle lagen van de bevolking.

Help mee!

Help mee de bewegingsarmoede onder kinderen te stoppen! Teken de online petitie op www.ikbeweegmee.nl en roep trainers / vrijwilligers / ouders van jouw club op om dit ook te doen. De gehele sportwereld verenigt zich door op te staan voor dit groeiende probleem. Wij pakken onze verantwoordelijkheid. Beweeg jij ook mee?

Regelmatig tennissen maakt je gezonder

Tennis is volgens onderzoek een van de gezondste sporten om te doen. Je krijgt door tennis een beter uithoudingsvermogen, een slanker lichaam, een kleiner risico op hart- en vaatziekten en gezonde, stevige botten. Tennis is niet alleen vanwege de directe gevolgen voor de fysieke en geestelijke gezondheid goed voor je gezondheid, maar ook omdat je tennis je leven lang kunt beoefenen. Juist dat maakt dat je optimaal van de gezondheidsvoordelen kunt profiteren. Bekijk hier alle gezondheidsvoordelen van tennis.