KNLTB Vlag wapperen wind

World Tour en Groene competitie najaar: promoot ze op jouw club!

De World Tour en de Groene competitie zijn nog in volle gang, maar het is goed om vooruit te kijken. Ook in het najaar wordt er gespeeld in de World Tour en de Groene competitie dus daar kun je jeugdleden op jouw club nu al enthousiast voor maken. En maak daarbij vooral gebruik van de promotiematerialen die de KNLTB beschikbaar heeft.

Leden die competitie spelen, blijven over het algemeen langer tennislid, dat geldt zeker voor de jeugd. Bovendien beleven de kinderen door deelname aan de World Tour of de Groene competitie optimaal plezier aan de tennissport. Steeds meer clubs introduceren juist daarom ook Tenniskids-alles-in-1, zodat elk kind automatisch meedoet aan de competitie. Zo zit een kind op tennis in plaats van op tennisles.

Promotie en inschrijving

Momenteel werkt de KNLTB hard aan het overzetten van de Tenniskids-competitie naar de vernieuwde MijnKNLTB-omgeving. Uiterlijk begin juni ontvangen alle verenigingen meer informatie over de procedures van inschrijven. Zorg er voor dat de kinderen op het juiste niveau worden ingeschaald en ingeschreven. De kijkwijzerfilmpjes in de Mediatheek tonen gemiddelde vaardigheden per kleur en niveau. Overleg vooral samen met de (club)trainer over de juiste indeling.

Zorg dus dat je komend najaar weer met zo veel mogelijk van jouw jeugdleden op de baan staat. Om jouw jeugdleden warm te maken voor de competitie in het najaar, zijn er onder meer flyers en posters beschikbaar om de competitie te promoten in en om het clubhuis. De functionaris Tenniskids heeft een pakket ontvangen met die promotiematerialen. De flyers en posters zijn ook digitaal te verkrijgen voor online gebruik. En deel ook de promotieberichten op social media via de kanalen van de club. De inschrijving is open tot 30 juni.

Menzis Tenniskids Feest

Ook kunnen spelers in de World Tour en de Groene competitie zich nog inschrijven voor het Menzis Tenniskids Feest op zaterdag 7 en zondag 8 juli. Kinderen die minimaal drie keer hebben meegedaan aan de World Tour of de Groene competitie zijn welkom op één van de zes locaties. Op iedere locatie is plek voor 250 kinderen en vol=vol! Zodra kinderen drie keer hebben meegespeeld, ontvangen zij een uitnodiging. Omdat in juni een groot aantal kinderen in de World Tour de drie keer spelen kan halen, kan het zijn dat de inschrijving voor de kinderen van de Groene competitie tijdelijk sluit. Zo krijgt iedereen de kans om naar het Menzis Tenniskids Feest te komen.