KNLTB Vlag wapperen wind

LTC De Gelenberg: KNLTB ClubApp als middel voor binding en enthousiasme

De ontwikkeling van de KNLTB ClubApp staat nooit stil. De laatste update biedt leden de mogelijkheid om, naast het laatste clubnieuws en alle informatie over evenementen, ook de uitslagen en standen van de competities in te zien. Zo is de KNLTB ClubApp van nog grotere betekenis voor de binding met de leden én het vergroten van hun betrokkenheid bij de club. Bij LTC De Gelenberg uit het Gelderse Druten weten ze daar alles van.

De boodschap in bovenstaand filmpje is simpel, maar doeltreffend. Twee jeugdleden van LTC  De  Gelenberg leggen in gewone-mensentaal uit hoe je de KNLTB ClubApp moet downloaden en wat de mogelijkheden zijn. Ze bieden bovendien aan om, als het niet lukt met de installatie , op de club een handje te helpen. Het is een eenvoudige, doch uiterst efficiënte manier om leden over te halen de KNLTB ClubApp te gebruiken. En het werkt. Want inmiddels heeft ruim 50 procent van de leden de app geïnstalleerd. De bestuurs- en commissieleden hebben stellig de indruk dat de digitale ontwikkelingen iedereen binnen de club dichter elkaar brengt.

Communicatie

De Gelenberg gebruikt vooral de mogelijkheid van de KNLTB ClubApp om nieuws met de leden te delen en te communiceren. “We zijn een heel levendige vereniging, met veel activiteiten en evenementen”, vertelt Vincent Henricks, bij LTC De Gelenberg verantwoordelijk voor alle ICT-gerelateerde zaken. “Niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de senior-leden. We gebruiken zowel de app als onze nieuwe website voor het promoten van aanstaande activiteiten, via de agenda én nieuwsitems. Maar ook sturen we tijdens of na een evenement foto’s, zodat één en ander nog eens kan worden herbeleefd. Dat wordt als zeer positief ervaren.”

‘In staat jeugd vast te houden’

De Gelenberg, gelegen op de weg tussen Druten en Afferden, telt ruim 300  leden. Zeker tachtig van hen zijn jeugdlid. Secretaris Joost Bakker: “We hebben in de loop der tijd te maken gekregen met een lichte daling. Maar we merken wel dat we in staat zijn gebleken de jeugd vast te houden. Dat is natuurlijk, met het oog op de toekomst, belangrijk. We blijven dan ook heel actief voor de jeugd en bieden telkens nieuwe activiteiten aan.” Dat dankzij de KNLTB ClubApp de verbinding met de jeugd kan worden gemaakt en jeugdleden kunnen worden geënthousiasmeerd voor deelname aan activiteiten, wordt als een groot goed gezien. “Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, en dat geldt zeker voor de jeugd. Als je iets te vertellen hebt, bereik je met de KNLTB ClubApp nu echt een grote groep leden op een heel directe manier. En zij vinden op hun beurt alles wat ze willen weten in de app. Alles bij elkaar op één plek!”

Benieuwd naar het volledige beleid dat De Gelenberg uitstippelde voor inzet van de KNLTB ClubApp en welke voordelen hen  dat uiteindelijk bood? Lees dan het gehele artikel over de KNLTB ClubApp bij De Gelenberg in het meest recente nummer van Centre Court Magazine.