KNLTB Vlag wapperen wind

TC Rodhe trekt met Zomer Challenge sporters in zomerstop naar de tennisbaan

In juni lopen de meeste seizoenen van buitensporten zoals hockey en voetbal op z’n einde. Veel sporters hebben er echter behoefte aan om ook tijdens de zomerstop actief te blijven. TC Rodhe speelde vorig jaar goed in op die behoefte en bood met de Zomer Challenge sporters de kans om voor drie maanden kennis te maken met tennis. Met veel succes, al was het alleen al vanwege de veertien tennissers die ook ná de zomerperiode lid zijn geworden van de Limburgse tennisclub.

De Zomer Challenge is voor sporters de ideale mogelijkheid om in de zomermaanden fit te blijven, terwijl tennisclubs een doelgroep aan kunnen spreken die vanwege de keuze voor een andere sport niet of nauwelijks op de tennisbaan te vinden zijn. Sporten als hockey, handbal en voetbal liggen doorgaans van juni tot en met augustus stil. En dat terwijl het buiten vaak prima weer is om actief te blijven.

Promotiemiddelen

Met die gedachte ontwikkelde TC Rodhe een aanbod om deze doelgroep voor de periode juni tot en met augustus vrijblijvend in aanraking te laten komen met tennis. Het tijdelijke lidmaatschapspakket bestond uit onbeperkt vrij tennissen, vier tennislessen en vier consumptiemunten om binding te krijgen met de andere tennissers van de club uit Venray. “Het grappige was dat we als club al aan de slag waren gegaan met dit onderwerp, tot we vernamen dat de KNLTB de Zomer Challenge had ontwikkeld”, vertelt voorzitter van TC Rodhe Henk Loonen. ,,De deelnemers krijgen een KNLTB-pas waarmee zij kunnen afhangen. We konden dus vrijwel meteen het plan in werking stellen en gebruik maken van de promotiemiddelen. Social media werd actief ingezet en posters hingen we op in de supermarkt en bij de andere sportclubs. Ook de lokale krant besteedde aandacht aan de Zomer Challenge.” De promotiematerialen zijn te vinden op de landingspagina van de Zomer Challenge.

Het resultaat: 27 uiterst fanatieke deelnemers vonden hun weg naar de tennisbaan. De nieuwelingen werden opgedeeld in groepen van vier. “Er zaten voetballers en volleyballers tussen. Zelfs een student die vroeger bij Rodhe getennist had en in de zomer thuis woonde vond het leuk om weer betrokken te zijn. Stuk voor stuk waren de deelnemers enthousiast. Ook onze eigen leden konden de gezelligheid die de deelnemers met zich meebrachten waarderen.”

Vier maanden cadeau

Ruim de helft van het deelnemersveld raakte dusdanig enthousiast dat het ook ná de zomerperiode lid bleef van TC Rodhe. Loonen: ,,Dat hadden er nog meer kunnen zijn als één van de deelnemers niet geblesseerd raakte bij het volleyballen en daardoor het hele groepje aangaf nog geen lid te willen worden. De tennissers die lid wilden blijven kregen van ons het resterende jaar cadeau wanneer zij besloten ook ná 2018 bij ons te spelen.”

Evaluatie

Voor de Zomer Challenge editie 2018 mikt Loonen op vijftig deelnemers. “We willen de campagne dit jaar eerder inzetten. Het plan ligt klaar, dus we kunnen snel schakelen. In de evaluatie van vorig jaar kwam naar voren dat we de groepjes nog beter moeten sorteren op speelniveau. Het kwaliteitsverschil kwam vooral naar voren tijdens de lessen. Al met al zijn we heel tevreden over het principe van de Zomer Challange en ik verwacht dat we ook in 2018 weer een geslaagde editie kunnen opzetten.”