KNLTB Vlag wapperen wind

Video: Waarom moet jouw club starten met Tenniskids Blauw?

Kinderen al op kleuterleeftijd op een heel laagdrempelige manier in aanraking laten komen met tennis? Dat doe je met Tenniskids Blauw, de tennisvorm voor kinderen tussen de vier en zes jaar. Met eenvoudige en tegelijkertijd uitdagende oefeningen, ontwikkelen zij hun eerste bewegings-, bal- en racketvaardigheden. Bekijk onderstaande video voor een leuke impressie van Tenniskids Blauw bij T.V. Langeland.

Met Tenniskids Blauw leren de kinderen de basis van tennis aan de hand van eenvoudige oefeningen. Het plezier staat voorop. Door ze vroeg te betrekken bij de vereniging wordt de kans dat ze ook op latere leeftijd lid blijven steeds groter. De lessen worden gegeven door tennisleraren die de speciale workshop Tenniskids Blauw hebben gevolgd. Driehonderd leraren rondden reeds de kennissessies af en beschikken dus over de kennis om deze jonge doelgroep op de juiste manier te benaderen. In de video zie je hoe T.V. Langeland dat aanpakt en met name hoe tennisleraar Steven Klinkenberg met veel enthousiasme met de kinderen aan de slag gaat.

Ervaringen clubs

Veel meer clubs werken inmiddels met Tenniskids Blauw en vrijwel allemaal zijn ze heel enthousiast. Bijvoorbeeld bij TC Rulec, waar veel kinderen trots vertellen dat zij net als hun grote broer of zus ook écht op tennis zitten. Ook ouders zijn enthousiast, zo vertelt tennisleraar Coen van Keulen van TC Kattenlaan. De club biedt een klein jaar Tenniskids Blauw aan en is van plan dit ook de komende jaren te blijven doen.

Stimuleringsbijdrage

Een extra stimulans voor verenigingen om Tenniskids Blauw aan te bieden is de stimuleringsbijdrage vanuit de KNLTB. Clubs krijgen hun ledenafdracht aan de KNLTB van € 16,36 per kind immers teruggestort. Hierdoor kunnen de kosten voor het tennisaanbod van Tenniskids Blauw worden gedrukt, waardoor het voor ouders aantrekkelijker wordt om hun zoon of dochter kennis te laten maken met de tennissport.

Uitlenen

Beschik je als club nog niet over materialen voor Tenniskids Blauw, maar wil je wel aan de slag? Dan is de uitleenservice van de KNLTB wellicht een ideale oplossing. Daarmee kun je tot maximaal tien weken gebruik maken van het Tenniskids Blauw pakket. Het pakket bevat speciale rackets, ballen, pylonnen en een tas. Bekijk de mogelijkheden. En wil je Tenniskids Blauw op je club zo goed mogelijk promoten, maak dan vooral gebruik van de promotiematerialen die de KNLTB beschikbaar heeft!