KNLTB Vlag wapperen wind

Speel als tennisleraar in op de ontwikkelingen, doe de opleiding padel!

Padel maakt een stormachtige groei door in Nederland, vooral op de KNLTB-tennisparken. Zeker 53 tennisverenigingen hebben inmiddels padelbanen aangelegd en 500 clubs hebben verregaande interesse. Dus is het zaak er ook als tennisleraar vroeg bij te zijn! De KNLTB sluit bij de ontwikkelingen met een speciale opleiding padel voor tennisleraren.

Binnen de KNLTB-tennisverenigingen krijgt padel een steeds prominentere plek en dat is niet voor niks. Het is een spectaculaire, dynamische aanvulling op het huidige tennisaanbod die snel groeit in populariteit en zo veel potentiële nieuwe leden kan aantrekken.

Padel is wel écht een andere sport dan tennis. Vele technieken zijn vergelijkbaar, maar moeten op padelbaan toch net weer iets anders worden toegepast. En ook de tactiek is anders dan bij tennis. Daarom heeft de KNLTB voor tennisleraren een opleiding ontwikkeld op niveau 3, geschikt om les te kunnen geven aan beginnende en gevorderde padelspelers. Deze opleiding is de enige opleiding tot padelleraar in Nederland die is aangesloten bij de Kwalificatie Structuur Sport van NOC*NSF en bij het European Qualification Framework van sportopleidingen.

Inschrijven

De opleiding padel kan nu landelijk worden gevolgd door tennisleraren die hun kennis willen uitbreiden op het gebied van padel. De opleiding bestaat uit een E-learning-blok van vier uur, waarbij tennisleraren met zelfstudie zich eerst al kunnen verdiepen in de achtergrond van de padelsport, in de spelregels, de historie, maar ook in de aanleg van padelbanen.

Tijdens de vier lesdagen vormen de aanwezige competenties bij de tennisleraar over het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van trainingen uiteraard de basis. In de opleiding wordt de focus gelegd op de verschillen en de overeenkomsten tussen tennis en padel. Aan de hand van video-analyses van padelspelers van diverse niveaus en de zogenoemde padel-matrix wordt een eerste start gemaakt om padellessen te kunnen aanbieden. De opleiding is praktisch ingestoken met dynamische oefenvormen, het trainen vanuit diverse spelsituaties en tips voor het geven van een padelclinics. In de uitvoerige informatie over de opleiding hier op Centrecourt.nl kun je alles nog eens rustig nalezen en vind je ook de locaties waar de opleiding gegeven wordt. Weet je al zeker dat je de opleiding wil gaan doen? Schrijf je dan direct in!

Docenten

De opleiding wordt gegeven door ervaren docenten die gespecialiseerd zijn in padel. Zo is Michel Gorsse docent aan de CIOS Goes en padelinstructeur en Rob Jaspers heeft een eigen padelschool. De trainersstaf is dit jaar bovendien uitgebreid met Bram Meijer en Uriël Maarsen, de twee sterkste padelspelers van Nederland, die ook beiden een onderwijsachtergrond hebben.