KNLTB Vlag wapperen wind

Tenniskids@school tijdens Koningsspelen: kinderen ontdekken tennis op jouw club!

Op vrijdag 20 april staan ze weer op het programma, de Koningsspelen! Alweer voor de zesde keer starten Nederlandse schoolkinderen die dag met een gezond ontbijt, om vervolgens lekker te gaan bewegen. Het is een dag van sport en bewegen die scholen en andere partijen veelal zelf kunnen invullen. Een prima gelegenheid dus voor tennisclubs om aan te haken met Tenniskids@school!

De Koningsspelen bieden immers ook elk jaar een uitstekende gelegenheid voor kinderen om kennis te maken met (nieuwe) sporten. Dat kan bijvoorbeeld door als tennisvereniging in het kader van Tenniskids@school een tennistraining of -clinic te geven op jouw club! Kinderen komen zo niet alleen in aanraking met de tennissport, maar ervaren direct hoe leuk het is op de club. Een laagdrempelig tennisevent in deze omgeving kan een stimulering van het ledenaantal opleveren, want wie weet worden  kinderen zo enthousiast over tennis dat ze graag lid willen worden!

Contact met de gemeente

Door een voorstel te doen bij jouw gemeente over wat jouw vereniging kan bijdragen, wordt tennis wellicht onderdeel van het lokale sportaanbod tijdens de Koningsspelen. Zoek dus vooral contact met de gemeente en geef aan wat jij wil en kan doen. Tennisclubs boekten in het verleden al aanzienlijke succes met activiteiten tijdens de Koningsspelen. Lees bijvoorbeeld eens over de aanpak van TC IJsbaanpad

Koningsmatch

Pro-actief aan de slag gaan met Koningsspelen kan ook heel goed via de Koningsmatch! Sportaanbieders kunnen via de Koningsmatch clinics aanbieden. Ook is het mogelijk om de accommodatie aan te bieden of mee te denken over de invulling van andere sportactiviteiten. Basisscholen kunnen vervolgens in één oogopslag zien welke clinics er in de buurt aangeboden worden. Zo kan een match ontstaan en is het aan de betrokken partijen om er een onvergetelijke dag van te maken.

Inschrijven

Doet jouw club mee? Je kunt je vanaf nu aanmelden via de website van de Koningsspelen. Op deze pagina vind je ook een handige toolkit met daarin alle benodigde informatie. Zou je als club graag iets willen betekenen tijdens de Koningsspelen, maar heb je niet voldoende materialen tot je beschikking? Dan kun je eenvoudig via het uitleenprogramma van de KNLTB materiaal lenen. Lees ook hoe TC IJsbaanpad  afgelopen jaren succesvol aan de slag is gegaan met de Koningsspelen.