KNLTB Vlag wapperen wind

Begeleid tennispupillen optimaal met TennisLife, kom naar de demonstratie!

Een aantal jaren geleden begon de KNLTB met de ontwikkeling van TennisLife, een spelervolgsysteem om de complete situatie en voortgang van tennistalenten bij te houden. Inmiddels wordt er op het Nationaal Trainingscentrum en de door de KNLTB gecertificeerde tennisscholen al enige tijd mee gewerkt en nu is het systeem ook beschikbaar voor alle andere tennisscholen en verenigingen. Daarom wil de bond goed uitleggen hoe het systeem werkt en wat de voordelen zijn. Tennisleraren met een B- of C-licentie zijn dan ook van harte uitgenodigd voor een demonstratie op 13 juni tijdens de Libéma Open!

Met TennisLife kunnen alle gegevens over tennispupillen worden bijgehouden, in de breedste zin des woords. De basisgegevens van een tennisser, persoonlijke informatie, de medische gesteldheid, trainingsvoortgang, beeldmateriaal van de speler, het wordt allemaal geregistreerd en opgeslagen in één systeem. Bovendien kunnen alle betrokkenen zoals trainers, artsen, de fysiotherapeut en de ouders toegang krijgen tot het systeem en relevante informatie achterlaten.

Communicatiemiddel

En daarmee is direct een ander groot voordeel benoemd. Want omdat alle relevante partijen toegang hebben tot TennisLife en informatie kunnen achterlaten, is het systeem ook een heel efficiënt communicatiemiddel. Zo is bijvoorbeeld de communicatie tussen trainers en begeleiders en de ouders van groot belang. Dat hoeft niet meer te gebeuren met allerlei losse mails en berichten, maar kan op één centrale plek in TennisLife. Uiteraard wordt in TennisLife de privacy maximaal bewaakt en zullen medische gegevens alleen beschikbaar zijn voor de medische staf.

Verder kan het met het systeem goed het juiste speltype voor de betreffende speler worden bepaald en kunnen vervolgens speltype-specifieke doelen worden gesteld. Ook kan door gebruik van het systeem tijdig worden ingegrepen bij dreigende overbelasting en zo blessures worden voorkomen. Benieuwd naar meer mogelijkheden en voordelen? Lees de volledige lijst van opties eens rustig door.

Inschrijven

Ben jij een tennisleraar met minimaal een B-licentie, ben je geïnteresseerd in TennisLife en wil je zelf ondervinden hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn? Kom dan naar de demonstratie op 13 juni. Die staat gepland van 12.00 tot 13.30 uur tijdens de Libéma Open in Rosmalen. Schrijf je direct in!

TennisLife is overigens tijdelijk aan te schaffen via een zeer aantrekkelijke aanbieding. Wie dat voor 1 september 2018 doet, betaalt het eerste jaar slechts 990 euro en bespaart over de volledige gebruiksperiode van drie jaar maar liefst 2.360 euro.