KNLTB Vlag wapperen wind

Workshop Tenniskids Blauw: ‘Leren om je te verplaatsen in een kind’

Tennisleraren hadden in 2017 voor het eerst de mogelijkheid om de workshop Tenniskids Blauw te volgen. Inmiddels hebben 300 leraren ervaring opgedaan hoe je de beginselen van tennis bijbrengt aan kinderen in de leeftijd van vier tot zes jaar. Daarmee kan gesproken worden van een succes en daarom heeft de KNLTB besloten om ook in 2018 de workshop aan te bieden. “Je leert om je volledig te verplaatsen in de belevingswereld van een kleuter.”

Met Tenniskids Blauw komen kinderen op een speelse manier in aanraking met de tennissport. De handvatten hiervoor worden aangereikt bij de workshop Tenniskids Blauw. De deelnemende leraren beoordeelden de sessie in 2017 gemiddeld met een 8,2. “Het programma is perfect geschikt om de kinderen op een heel laagdrempelige manier de basis bij te brengen. Zo verloopt de overgang naar rood heel soepel”, vertelt tennisleraar Marc IJzerman, die veel heeft opgestoken van de workshop. “Het is als leraar een hele omschakeling om te redeneren dat een kind nog écht niks weet van tennis. Daarnaast is de spanningsboog van een kind erg kort. Met deze workshop leer je om de kinderen geconcentreerd te houden en je te verplaatsen in hun belevingswereld.”

Maar bovenal staat het plezier van het kind voorop, benadrukt IJzerman. “Het moet vooral leuk en laagdrempelig zijn. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun eerste balgevoel en tennisbewegingen. Bijvoorbeeld door oefeningen met ballonnen. Je leert welke spellen kinderen van deze leeftijd al kunnen spelen. Van belang is om vooraf contact te hebben met de ouders en uit te leggen wat de bedoeling is van Tenniskids Blauw. Ook zij hebben een belangrijke rol in het plezier van kinderen.”

Inschrijven

Op vrijdag 26 januari staat de eerstvolgende workshop Tenniskids Blauw op het programma. De sessie wordt gehouden in Meppel en duurt van 8.30 tot 14.30 uur. De kosten van de workshop bedragen € 48,- (inclusief lunch). Deelname levert je 5 PO punten op. Schrijf je in via de website.