KNLTB Vlag wapperen wind

Werf nieuwe jeugdleden met Tenniskids@school!

Hoe kun je meer kinderen laten tennissen bij je vereniging? Met Tenniskids@school! Deze lesmethode van de KNLTB is ontwikkeld om de jongere jeugd in hun eigen omgeving te bereiken: op school of bij de buitenschoolse opvang (BSO). Behalve kennismaking met de tennissport is Tenniskids@school bij uitstek geschikt om nieuwe jeugdleden te werven voor het nieuwe seizoen. 

Bij Tenniskids@school verzorgt een tennisleraar tijdens gymlessen of sportactiviteiten van een BSO kennismakingslessen. Kinderen kunnen zo op een laagdrempelige manier kennis maken met de tennissport. Dit is een ideale kans om kinderen door te laten stromen naar een lidmaatschap bij jouw vereniging, maar hoe pak je dat aan?

De KNLTB heeft alles uitgeschreven om je Tenniskids@school-traject succesvol te laten verlopen: van een compleet stappenplan tot aan concrete voorbeelden van andere verenigingen. Het stappenplan is ontwikkeld om alles goed overzichtelijk te maken. Deze bestaat uit zes stappen:

  • Stap 1: Contact opnemen met de school of gemeente
  • Stap 2: Materialen bestellen
  • Stap 3: Workshop op school voor docenten
  • Stap 4: Betrekken van ouders
  • Stap 5: Tennislessen tijdens de gymlessen door een tennisleraar
  • Stap 6: Follow up vanuit tennisvereniging

 Vooral die laatste stap is cruciaal in het laten slagen van Tenniskids@school als ledenwerfactie. Als de lessen erop zitten komt het moment dat je kinderen en de ouders moet overtuigen om lid te worden bij jouw vereniging. Dan kun je denken aan een gratis tennisracket bij lidmaatschap of een aanbieding op het lesgeld. Ga voor meer informatie en uitleg naar het stappenplan naar: 

Voor nog meer inspiratie en informatie verwijzen we je graag door naar de succesverhalen in Teylingen en Didam.

Heb je nog vragen over Tenniskids@school? Stel ze dan via uitleen@knltb.nl.