KNLTB Vlag wapperen wind

TV Nederwetten werft nieuwe leden met totaalpakket

Bij TV Nederwetten in het Brabantse dorp Nederwetten ziet het bestuur 2017 als een succesjaar. Het lukte de kleine vereniging met een ledenwerfactie twintig nieuwe leden voor minimaal twee jaar aan de club te binden dankzij een handig totaalpakket. Voor een club met 127 leden en een klein dorp als Nederwetten met 800 inwoners, zijn dat aanzienlijke aantallen. Door deze actie kan TV Nederwetten verjongen en heeft het er ook actieve leden bij.

Nelly Middendorp is al ruim dertig jaar lid van TV Nederwetten en begon vorig jaar met veel energie als bestuurslid. Ik doe dat voor 110 procent dus dan ga ik er ook voor. Een club moet leven. Een van de commissies waar ik als bestuurslid verantwoordelijk voor ben is de ledenwerving. Daar ben ik samen met een ander bevlogen oud-bestuurslid naar gaan kijken. We konden ook wel wat verjonging gebruiken bij de club: we hebben dertien jeugdleden, maar tot aan veertig jaar hadden we maar een paar leden. We hebben dan wel weer twee tachtigers die nog actief tennissen bij ons.

Compleet pakket

Voor de ledenwerfactie ging TV Nederwetten om de tafel met hoofdsponsor Sported, een tenniswinkel uit Mierlo, en tennisschool Sportivity Service die tennislessen bij TV Nederwetten aanbiedt. Samen hebben we gekeken naar wat we nieuwe leden kunnen bieden. Zo kwamen we tot een compleet pakket voor nieuwe leden met materiaal en lessen. Als vereniging betalen we het lidmaatschap voor de KNLTB, de tennisschool geeft twee lessen en de tenniswinkel biedt een racket ter waarde van 50 euro en tennisballen aan of een cadeaubon voor de winkel als de leden een duurder racket willen. Zo heeft de winkel er ook nog voordeel van.

‘Een succesjaar’

Dat hele pakket is 100 euro waard, maar het nieuwe lid betaalt slechts 20 euro. Maar daar hadden we de restrictie aan verbonden dat ze ook in 2018 lid moeten blijven. Ze tekenen zo voor twee jaar lidmaatschap en betalen daar 140 euro voor. Die actie sloeg erg aan, want het leverde 20 nieuwe leden op. Het mooie vind ik ook dat daarvan maar één niet uit Nederwetten komt. We kijken daarom als bestuur tevreden terug op deze actie. 2017 was voor ons wat dat betreft echt een succesjaar. 

Hele jaar bezig met ledenwerving

Dat succes wil Middendorp nu graag doorzetten. We zijn nu ook gestart met een ledenwerfactie door leden. Die nieuwe leden hebben ook allemaal vrienden en kennissen die misschien ook lid willen worden. Als ze een nieuw lid werven, maken ze kans op een jaar lang gratis lidmaatschap. Dat verloten we op de nieuwjaarsreceptie met een kluis, als de sleutel die ze hebben gekregen past dan hebben ze gewonnen.

Dat Nederwetten een klein dorp is, helpt volgens Middendorp misschien ook bij het actief werven van leden. In zo'n klein dorp weet je snel waar nieuwe bewoners in een huis zijn gekomen. Als ze dan klaar zijn met verbouwen doe ik een flyer in de bus van TV Nederwetten met de boodschap dat het tijd voor ontspanning is. Zo is ze het hele jaar actief bezig met ledenwerving. Mijn man zegt wel eens dat ik mijn bed beter op de tennisbaan kan zetten, zegt ze lachend. De nieuwe leden worden ook gelijk bij allerlei vrijwilligerstaken betrokken. We trekken ze er gelijk bij. Er is zelfs een nieuw lid dat aangaf op termijn een bestuursfunctie te willen vervullen.  

Alle inspanningen van het bestuur moeten ook dit jaar weer tot een aantal nieuwe leiden. Ik zou toch teleurgesteld zijn als we eind december niet nog eens tien nieuwe leden kunnen verwelkomen. Dan is onze vereniging met drie banen ook groot genoeg.