KNLTB Vlag wapperen wind

Wintermix bij Lochemse TC zorgt volle banen én kantine

Waar bij veel tennisverengingen tijdens de wintermaanden de banen regelmatig onbespeeld blijven,  is het bij de Lochemse TC elke donderdagavond een drukte van belang. Het deelnemersveld van de ‘Wintermix’ groeit elk jaar en ook de penningmeester krijgt van de kantineopbrengsten een lach op zijn gezicht. De mixcompetitie bij de Gelderse tennisclub is dan ook een doorslaand succes.

De afgelopen jaren is het aantal teams gestegen van zo’n twaalf naar 21 deelnemende ploegen (verdeeld over drie poules) tijdens de lopende editie van de Wintermix. Volgens bestuurslid van de Lochemse TC Esther Bosch voorziet de winterse competitie in de behoefte om ook in de koudere maanden op een vrijblijvende manier wedstrijden te blijven spelen. “We beschikken over vier smashcourtbanen en het zou zonde zijn om die niet te benutten. De deelnemers vinden het heel gezellig om geregeld een wedstrijdje te tennissen en na afloop in de kantine een hapje en een drankje te doen. Dat is ook nog eens goed voor onze baromzet. Daarnaast blijkt dat de tennissers over het algemeen erg aan elkaar gewaagd zijn, waardoor de duels voor iedereen leuk blijven.”

Drie punten

Over een periode van zo’n twintig weken werken de teams twee competities van zo’n zes wedstrijden af. Na de eerste cyclus worden de poules opnieuw ingedeeld op basis van de uitslagen uit de eerste periode. Wanneer de KNLTB Voorjaarscompetitie weer van start gaat zijn de tennissers van de Lochemse club dus al lekker in vorm. Bosch: “We spelen twee sets, waarbij er per wedstrijd drie punten te verdienen zijn. Winnen beide spelers een set met dezelfde eindstand, dan krijgt elke tennisser anderhalf punt. Is het verschil iets groter, maar eindigt het duel wel in 1-1, dan krijgt de ene tennisser twee punten en de ander één. Bij 2-0 krijgt de winnaar de volle buit. Met die puntentelling maken we het voor alle tennissers nog een stukje leuker.”

Geen deelnemerslimiet

Hoewel het deelnemersveld dus vrijwel elk jaar stijgt, denkt Bosch nog lang niet aan een limiet. “Laat maar komen”, zegt ze overtuigend. “We hebben nog genoeg ruimte voor groei in onze planning. Wel laten we de competitieopzet onveranderd, omdat we denken dat dit is waar onze leden op zitten te wachten. Het moet vooral gezellig blijven. Rond het einde van de eerste competitie in december organiseren we altijd een glühweinavond. Dat zijn altijd gezellige evenementen die we graag met nóg meer mensen willen delen.”