KNLTB Vlag wapperen wind

Totaalpakket voor jeugdleden slaat aan bij TV Valkenswaard

Een keer per week een tennisles, deelname aan de competitie én gratis toegang tot alle jeugdactiviteiten van de club. En dat voor een zeer aantrekkelijk tarief. Het totaalpakket voor jeugdleden tot en met achttien jaar bij TV Valkenswaard slaat aan. Inmiddels tennist ruim zestig procent van de jeugdleden van de Brabantse vereniging met het all-in-lidmaatschap.

Alleen de wekelijkse tennislessen ter waarde van 210 euro zou voor leden van Valkenswaard al genoeg reden moeten zijn om over te stappen op het totaalpakket, dat jaarlijks €150,- kost. Het tarief van de reguliere jeugdcontributie bedraagt € 65,-. Voorzitter Robert Warmoeskerken rekent hardop uit wat de financiële voordelen zijn voor de jeugdleden die kiezen voor het totaalprincipe. “Ik kom op ruim 125 euro voordeel”, begint hij. “Dat is een hoop geld dat wij investeren in onze jeugdleden. Maar het all-in-lidmaatschap heeft voor ons verschillende voordelen. Bovenal hopen wij ons te kunnen onderscheiden van andere sportverenigingen in de omgeving. De concurrentie voor het werven van jeugd is groot. Met het all-in-lidmaatschap hebben we inmiddels zo’n 10 tot 15 procent nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen.”

Ledenbehoud

Behalve ledenweving draagt het totaalpakket ook bij aan het behoud van bestaande leden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat tennissers die meedoen aan de competitie en dus wedstrijden spelen, langer behouden blijven voor de vereniging. “We verlagen de drempel om mee te doen aan de competitie. Doordat leden meer binding hebben met de vereniging en bijvoorbeeld meedoen aan de competitie, zullen zij minder snel overstappen naar een andere sportclub. Daarnaast verwachten we een hogere opkomst van onze verenigingsactiviteiten doordat jeugdleden vaker op de tennisbaan zijn en de trainer ze hierop attent maakt. Tevens lopen we hiermee in de pas met andere sporten als hockey en voetbal waarbij het lidmaatschap automatisch inclusief training en competitie is.”

Op termijn profiteren

Het all-in-lidmaatschap kwam voort uit de wens om het aantal jeugdleden van TV Valkenswaard te verdubbelen. Warmoeskerken: “Over het aantal leden in het algemeen zijn we tevreden, maar het aantal jeugdleden kon wel iets beter. Naast onze wervingsactie op scholen en onze open dag, hopen we met het totaallidmaatschap ook de ouders door middel van een financiële prikkel over te streep te trekken. Het vereiste enige afstemming binnen het bestuur, met de tennisleraren en ALV, maar daar vonden we al snel een oplossing voor. We moeten als club financieel behoorlijk wat bijleggen op het lidmaatschap, maar we zijn ervan overtuigd dat we op termijn profiteren van de extra jeugdleden die het oplevert en dat kinderen meer plezier beleven aan de tennissport.”

 Wil je als club aan de slag met het all-in lidmaatschap? Bekijk dan de speciale pagina op Centrecourt.nl over dit onderwerp.