KNLTB Vlag wapperen wind

Hypermoderne tenniscomplex moet TV ’t Root helpen aan nieuwe leden

Vergrijzing, teruglopende ledenaantallen, weinig betrokken tennissers; de situatie bij de Brabantse tennisvereniging TV ’t Root zag er zo’n twee jaar geleden niet al te florissant uit. Er moest iets gebeuren om de club uit Asten nieuw leven in te blazen. Het bestuur besloot de accommodatie flink onder handen te nemen. Het resultaat: twee nieuwe minibanen, een padel- en beachbaan, twee gravel onder afschot-banen, een gerenoveerde kantine en ledverlichting op de banen.

“Ik denk dat we door de veranderingen inmiddels een van de mooiste tennisparken van Nederland hebben”, vertelt voorzitter Wim Feijen. Hij is trots op het hypermoderne complex, dat uiteindelijk moet gaan zorgen voor een stijging van het aantal leden. Door de daling van de afgelopen jaren telt het ledenbestand inmiddels 441 tennissers. “Maar behalve de terugval in het aantal leden hing er een ongezellige sfeer op de club. Er was weinig reuring. Dat komt doordat er veertig jaar niks aan onze kantine gedaan is. Ook de vergrijzing in ons verzorgingsgebied helpt niet mee om nieuwe leden te werven. Maar niks doen was geen optie. We moest iets.”

src=/link/b4a8bc2a565f4c3682c2ba6be1b011f4.aspx

Verschillende doelgroepen

Met alle uitbreidingen en vernieuwingen op het tenniscomplex spreekt TV ’t Rood veel verschillende doelgroepen aan. Onder andere een enquête onder de leden maakte duidelijk wat de wensen waren van de tennissers. Zo bleek de jeugd bijvoorbeeld behoefte te hebben aan een beach- en padelbaan. Feijen: “Al ver voor de officiële opening werd er gespeeld op de padelbaan. Dan zie je direct dat de veranderingen aanslaan. De gravel onder afschot-banen gaan de tennissers meer spelplezier opleveren. Na een regenbui kunnen zij immers binnen een half uur weer de baan op. Daarnaast zijn de minibanen uitstekend geschikt voor Tenniskids, de World Tour en trainingen voor kinderen. We hebben geregeld contact met basisscholen om de kids in aanraking te laten komen met tennis. Bij onze club zijn daarvoor nu alle faciliteiten beschikbaar. Een schot in de roos als je het mij vraagt.”

Tijdens de realisatie van de plannen werd ook het thema duurzaamheid niet vergeten. “Drie van onze tennisbanen worden inmiddels verlicht met ledlampen. Een aantal jaren geleden installeerden we al zonnepanelen op het dak van de kantine. Het levert de club een mooie besparing op.”

src=/link/ff858edd44164df5ae81841a74b985bc.aspx

De club leeft

Kort geleden is ook de splinternieuwe kantine opgeleverd. “Ik merk dat de club leeft als nooit tevoren”, beweert Feijen. “Ik hoor veel positieve reacties. Je ziet de betrokkenheid terug bij de invulling van onze commissies. Die zijn sinds kort allemaal goed bezet met enthousiaste mensen. Het is natuurlijk kijken in een glazen bol of de investeringen resulteren in meer nieuwe leden. Het doel is om op termijn het ledenaantal op te krikken naar zo’n zeshonderd tennissers. Maar daar zullen wij ons stinkende best voor moeten doen.”