KNLTB Vlag wapperen wind

Ruim zeventig kinderen tennissen in neonstijl met glow in the dark-tennis

Veel tennisverenigingen plaatsen in de wintermaanden een opblaashal op het complex. Zo kan er ook tijdens gure omstandigheden getennist worden. Maar een overdekte tennisgelegenheid biedt meer mogelijkheden dan alleen een behagelijke temperatuur en een dak boven het hoofd. Dat bewijst LTV De Doordraaiers wel. Zij organiseerden in de ballonhal een zeer geslaagd glow in the dark-tennisevenement en trokken daarmee ruim zeventig kinderen uit de gehele regio.

Alternatief tennissen

De tennisvereniging uit Houten probeert altijd iets extra’s te doen voor de jeugdleden en organiseert door het jaar heen een aantal leuke evenementen. Zo wordt met Halloween de verkleedkist uit de kast getrokken en gaan de voetjes van de vloer met de discotennisavond. Februari vorig jaar werd de opblaashal aangekleed met neonverlichting en andere hippe glow in the dark-attributen. Met speciale verf konden kinderen hun gezicht en racket laten schminken. “We merken dat de jeugd het leuk vindt om op een alternatieve manier te tennissen”, weet Ronald van Hattem, voorzitter van de jeugdcommissie van Doordraaiers. “Een glow in the dark-evenenement leek ons daarom erg leuk om te organiseren. Om de kosten te dekken hebben we dit georganiseerd in samenwerking met tennisschool BTA, waardoor we de jeugd konden uitnodigen in en rondom Houten.”

Laagdrempelig en leuk

Zo werden tennisschool BTA en omliggende verenigingen benaderd om promotie te maken voor het evenement. Voor vijftien euro kregen zij een geheel verzorgde dag aangeboden, inclusief eten, drinken en een tennisclinic. “Met flyers en mailings brachten we de ouders van de jeugdleden op de hoogte. Ondertussen verzorgden de leden van de jeugdcommissie samen met de hoofdtrainer van De Doordraaiers de organisatie. Samen werd bedacht welke tennisspellen we allemaal konden doen. Het moest vooral laagdrempelig en leuk zijn. Een glow in the dark-evenement is niet erg geschikt om serieuze wedstrijden te tennissen.”

Goed voor imago

Zo werden onder andere de spellen ”boer-vrouw-heer-aas”, het zwembadspel, mini-tennis en knotshockey uitgewerkt. In acht teams werkten de tennissers het gevarieerde parcours af. Van Hattem: “De kinderen kwamen uit de hele regio en iedereen was heel enthousiast. Veel van hen hadden hun vriend of vriendin meegenomen. Zij zijn op een gave manier in aanraking gekomen met tennis. Het heeft ons niet direct meer leden opgeleverd, maar ik denk dat we op een goede manier aan ons imago hebben gewerkt.”

De spellen bleken vooral voor de jeugd onder twaalf leuk en uitdagend. “Het event is zeker voor herhaling vatbaar. We zullen alleen goed moeten kijken naar hoe we de oudere jeugd meer actief bij dit soort evenementen kunnen betrekken. Dat is wat ik ook andere verenigingen kan adviseren.”