VCL/VTL

VCL/VTL cursus

Zonder vrijwilligers kan de tennis- en padelsport in Nederland niet bestaan. Voor de organisatie van competitie en toernooien zijn enthousiaste vrijwilligers nodig die zich hiermee bezighouden. De KNLTB is blij met de inzet van vrijwilligers, want zonder hen kunnen er geen toernooien en competities worden gespeeld. Om deze vrijwilligers goed op te leiden biedt de KNLTB de basiscursussen VCL en VTL aan. Via deze basiscursus kun je een certificaat halen om aan de slag te gaan op jouw vereniging.

Basiscursus VCL

Als Verenigingscompetitieleider maak jij competitie spelen voor jouw vereniging mogelijk. Dankzij jou kan iedereen op alle niveaus meedoen en een geweldige tijd beleven. Maar waar begin je? Welke keuzes maak je? Welke stappen zet je en wanneer? Om je als VCL te helpen hebben we een opleiding gemaakt waar alles aan bod komt. Stapsgewijs leggen we je alles uit via theorie, vragen, stappenplannen en praktijksituaties. Hierdoor doe je voldoende kennis op om voor de leden van jouw vereniging een leuke, sportieve en gezellige competitie te organiseren.

Basiscursus VTL

Als Verenigingstoernooileider (VTL) maak jij het spelen van toernooien op jouw vereniging mogelijk. Het organiseren van een toernooi is een flinke klus. In de voorbereiding gaat behoorlijk wat tijd zitten en tijdens het toernooi ben je actief om een week lang wedstrijden te plannen en een gezellige sfeer te creëren op je park. Tijdens deze opleiding worden stap voor stap alle aspecten behandeld waarmee je als vereniging te maken krijgt in de voorbereiding, tijdens en na afloop van toernooien.

Beide cursussen bestaan uit drie delen. Allereerst doorloop je de e-learning waarin de theorie aan de hand van de stappen in het proces wordt behandeld. Vervolgens neem je deel aan de klassikale bijeenkomst waar je de theorie in de praktijk leert toepassen. Opdrachten en praktijksituaties zijn belangrijke onderdelen van de klassikale bijeenkomst. Als je de gehele e-learning hebt doorlopen en de klassikale bijeenkomst hebt bijgewoond, ben je klaar om de toets te maken. Ben je geslaagd voor de toets, dan ben je gecertificeerd VCL of VTL en ontvang je een certificaat dat 5 jaar geldig is.

Updatecursus

Wanneer een certificaat is verlopen, dan kan het certificaat met 5 jaar verlengd worden door het volgen van de updatecursus. De updatecursus wordt volledig online gevolgd en bestaat uit een E-learning en een eindtoets. Het inschrijven voor de cursus kan gedurende het hele jaar.

Wanneer worden de basiscursussen georganiseerd?

De data voor de basiscursussen in het najaar (oktober en november) vind je hier. De inschrijving is geopend.

Inschrijven

De ledenadministrateur van de vereniging kan leden inschrijven om een basis- of updatecursus Verenigingscompetitieleider en/of Verenigingstoernooileider te volgen.

Basiscursus

Inschrijven gaat eenvoudig via de cursusboeker in het ledenadministratiepakket (KNLTB.Club of All United). Je kunt leden inschrijven tot 7 dagen voorafgaand aan een cursus. Gebruik hiervoor deze handleiding. Komt de cursus niet meer in beeld dan is deze helaas vol. Na inschrijving ontvangt alleen de cursist een inschrijfbevestiging. De cursuskosten bedragen € 25,- per cursist.

Updatecursus

Inschrijven van leden voor de updatecursus VCL/VTL verloopt eveneens via de cursusboeker. Inschrijven kan het gehele jaar door, maar is alleen mogelijk indien het lid eerder de basiscursus heeft gedaan. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Na inschrijving ontvangt de cursist een inschrijfbevestiging met inloggegevens voor de E-learning en het maken van de eindtoets.

Vragen/problemen inschrijfproces

  • Gebruik je als ledenadministrateur KNLTB.Club, maar komt de cursusboeker niet direct tevoorschijn? Dan is jouw gebruikersaccount in KNLTB.Club nog niet gekoppeld aan de rol van ledenadministrateur. Een beheerder van jouw vereniging in KNLTB.Club kan het gebruikersaccount koppelen. Indien je zelf beheerdersrechten hebt dan kun je dit ook direct zelf doen. Klik hier voor een uitleg.
  • Krijg je bij het openen van de cursusboeker de melding “account onbekend”, stuur dan een mail naar wedstrijdtennis@knltb.nl. Wij lossen dit dan voor je op.

Voor vragen of overige problemen kun je contact met ons opnemen via wedstrijdtennis@knltb.nl of 088-1302600.