Wat Is Padel 1

Wedstrijdkalender

Het is sinds 1 maart mogelijk voor toernooileiders om padeltoernooien in te schrijven voor het nieuwe toernooicircuit via MijnKNLTB.nl. De nieuwe toernooikalender is tot stand gekomen door samenwerking tussen de KNLTB en de NPB. Op deze pagina beschrijven we hoe het toernooicircuit er vanaf nu uitziet.

Er zijn vier niveaus gedefinieerd voor het toernooicircuit:

Klasse

KNLTB referentie

NPB referentie

A (HD, DD)

Speelsterkte 1,2,3

Hoofdklasse

B (HD, DD)

Speelsterkte 4,5

1e klasse

C (HD, DD)

Speelsterkte 6,7

2e klasse

D (genderneutraal)

Speelsterkte 8,9

3e klasse

Daarnaast zijn er drie toernooi-klassen gedefinieerd:

- P500 toernooien - Topcircuit
- P250 toernooien
- P100 toernooien

Hier kunnen respectievelijk 500, 250 en 100 punten worden verdiend voor de ranking.

In principe zijn alle reguliere padeltoernooien een P100 toernooi. Prijzengeld is hierbij niet verplicht. De P250 toernooien zijn vergelijkbaar met P100 toernooien maar hier kunnen meer punten voor de ranglijst worden verdiend waardoor er waarschijnlijk betere spelers aan mee doen. Het prijzengeld (A categorie) voor de winnaar van de finale is € 375 en € 187,50 voor de runner-up. Voor de B en C categorie is geen prijzengeld vereist.

Topcircuit

In 2020 vinden er zes P-500 toernooien plaats. Deze worden uitsluitend in de A categorie gespeeld. Er wordt zowel in de HD en DD gespeeld in de maanden mei, juli en augustus. Het totale prijzengeld per toernooi bedraagt € 4.175,- te realiseren door de vereniging / commercieel padel centrum. De afsluitende Masters is gebaseerd op de circuitranglijst van die 6 toernooien en vindt plaats van 4 t/m 6 september en deze vind plaats bij Sla Raak in Oisterwijk.

Heb je interesse om een P-500 toernooi in 2021 te organiseren, neem dan contact op met Henk Schut via h.schut@knltb.nl.

Promotie toernooien

Mocht je een toernooi willen organiseren naast je tennistoernooi en/of padel willen promoten, dan is deze optie beschikbaar in knltb.toernooi.nl. Ook kunnen hier clubkampioenschappen en bijvoorbeeld een laddercompetitie in worden gepland.