Jongen forehand (2)

Junioren Tour

De KNLTB organiseert gedurende het jaar en voor alle leeftijden en tennisdisciplines ranglijsttoernooien. Ranglijsttoernooien vormen voor de betere wedstrijdtennisser een uitgelezen mogelijkheid om zich te meten met de Nederlandse top binnen hun categorie. Ranglijsttoernooien leveren punten op voor de diverse ranglijsten.

Voldoende mogelijkheden om wedstrijden te spelen, een eerlijke, competitieve ranking en een goede doorstroming van talent, het zijn de hoofddoelstellingen van de KNLTB Junioren Tour. Er wordt bij de toernooien gesproken van Goud, Zilver en Brons om het niveau aan te geven. Binnen die categorie├źn moeten kinderen voldoende wedstrijden kunnen spelen, om plezier en uitdaging te houden in de tennissport, om tot een aantal wedstrijden per seizoen te komen dat goed aansluit bij ons omringende landen en om punten te verzamelen voor de ranking.

Gevolgen Coronavirus voor KNLTB Junioren Tour

De Junioren Tour toernooien waren vooralsnog geannuleerd tot 20 juli, maar ook de KNLTB Junioren Tour mag vanaf 1 juli weer worden hervat. Inmiddels zijn alle organisatoren van Junioren Tour toernooien die in week 29 gepland stonden al door de KNLTB benaderd met de vraag of ze alsnog in die week een toernooi kunnen en willen organiseren. De Junioren Tour toernooien vanaf week 30 blijven staan en kunnen gewoon doorgaan. Bij vragen kan er contact worden opgenomen met: juniorentour@knltb.nl.