Joshua - Ervaren tennisser (1)

KNLTB Competitie 2021

Vanwege de coronamaatregelen gaat de Voorjaarscompetitie 2021 voor senioren niet door. De competitie wordt verschoven naar het najaar onder de naam KNLTB Competitie 2021. Klik hier voor een overzicht van de meestgestelde vragen.

Met ruim 30.000 teams, verdeeld over 1.500 verenigingen is de KNLTB Competitie ongekend populair. En ieder jaar worden er steeds meer teams ingeschreven. Logisch, want competitie spelen daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid op de club. Voor een groot aantal leden dan ook een goede reden om elk jaar terug te keren op de baan. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie voor de organisatie van de KNLTB Competitie op jouw vereniging.

Speeldata

De KNLTB Competitie 2021 start begin september en loopt tot en met eind oktober. Klik hier voor alle speeldata. De competitie telt in principe zeven speeldagen.

Samenstellen competitieaanbod

Voor senioren bestaat de KNLTB Competitie 2021 uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die bij hem/haar past! Onderaan deze pagina vind je het competitieaanbod per provincie.

Aan de hand van het beschikbare competitieaanbod per provincie bepaalt iedere vereniging vervolgens het competitieaanbod van de club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden. Maak tennis leuk voor iedereen en zorg ervoor dat alle (nieuwe) leden van jouw vereniging competitie kunnen spelen.

Vrijdagavondcompetitie wordt NIET 'om de week' gespeeld

In het najaar is het vanwege de beperkte periode niet mogelijk om 10 weken achter elkaar competitie te spelen. Daarom wordt er op vrijdagavond niet 'om de week gespeeld', zoals dat oorspronkelijk de bedoeling was bij de Voorjaarscompetitie. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat ‘spelen op tijd’ onder spelers niet de voorkeur heeft. Daarom wordt tijdens de KNLTB Competitie 2021 de vrijdagavond op de reguliere wijze georganiseerd: een periode van 7 weken voor zowel de DD, HD en GD teams.

We begrijpen dat dit een tegenvaller kan zijn voor verenigingen die meer teams hadden ingeschreven en nu mogelijk te weinig banen hebben. De baaneis van 1 1/3 baan per thuisspelend team kan niet worden verlaagd, want die is bedoeld om alle partijen in 3 speelrondes te spelen. Een mogelijke oplossing kan zijn om gebruik te maken van banen van omliggende verenigingen. Hiervoor kan je 'dispensatie ander park' aanvragen. Ook kun je teams naar andere competitiesoorten doorschuiven, zoals de nieuwe competitiesoort Gemengd 17+ zondag (DE, HE, GD, DD, HD) of de dubbelcompetities op zaterdag en zondag.

Inschrijven van teams

De inschrijving voor de KNLTB Competitie 2021 is geopend van 1 tot en met 15 juni 2021. De indeling wordt minimaal twee weken voor de eerste speeldag op MijnKNLTB gepubliceerd.

Op het inschrijfformulier op MijnKNLTB worden dezelfde teamrechten weergegeven als in de Voorjaarscompetitie. Het is niet nodig om voor ieder team een teamopgave te doen, behalve als je promotie wil aanvragen. Voor bepaalde competitiesoorten is het wel verplicht. Als dat het geval is, zal dit tijdens de inschrijving door het systeem gevraagd worden.

Voor de meeste competitiesoorten is het dus niet verplicht, maar toch is het wel handig om een teamopgave (inclusief aanvoerder) te doen. Zo kan je eenvoudig het ploeggemiddelde van een nieuw team berekenen én scheelt het je werk als de indeling gepubliceerd is, want je hoeft op dat moment geen spelers meer in te voeren.

Als een team niet deelneemt in het najaar, dan moet dit team op ‘niet in gebruik’ gezet worden.

Voorwaarden inschrijving

De inschrijfbijdrage voor deelname aan de KNLTB Competitie 2021 (junioren, senioren en 8&9 Tennis) is vastgesteld op €39,08 per team.

Banenschema en begintijden

Klik hier voor het banenschema en hier voor het overzicht met de begintijden.

Leeftijden

Klik hier voor het overzicht met de verschillende leeftijden.

Promoot de competitie!

Wanneer je als vereniging het competitieaanbod van de vereniging hebt bepaald is het van belang om spelers te werven voor deelname aan de competitie. De KNLTB faciliteert promotiematerialen die je kan gebruiken voor het promoten van de competitie op jouw club. Je vindt deze promotiematerialen onderaan deze pagina. Kijk ook op de pagina van de Junioren competitie en 8&9 Tennis voor promotiematerialen.