Joshua - Ervaren tennisser (1)

KNLTB Competitie 2021

Met ruim 30.000 teams, verdeeld over 1.500 verenigingen is de KNLTB Competitie ongekend populair. En ieder jaar worden er steeds meer teams ingeschreven. Logisch, want competitie spelen daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid op de club. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de KNLTB Competitie, zowel algemene informatie over de competitie als praktische informatie over de organisatie ervan.

Algemene informatie

Speeldata

De KNLTB Competitie 2021 start begin september en loopt tot en met eind oktober. Klik hier voor alle speeldata. De competitie telt in principe zeven speeldagen.

Indeling competitie

Klik hier voor de indeling van de KNLTB Competitie 2021.

Tennis- en padelcompetitie en het coronavirus

Lees hier alles over competitie spelen tijdens de periode van het coronavirus.

Samenstellen competitieaanbod

Voor senioren bestaat de KNLTB Competitie 2021 uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die bij hem/haar past! Onderaan deze pagina vind je het competitieaanbod per provincie.

Aan de hand van het beschikbare competitieaanbod per provincie bepaalt iedere vereniging vervolgens het competitieaanbod van de club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden. Maak tennis leuk voor iedereen en zorg ervoor dat alle (nieuwe) leden van jouw vereniging competitie kunnen spelen.

Praktische informatie voor organisatie

Uitnodigen van teams

Uiterlijk 8 dagen vóór de eerste speeldag nodig je teams uit via MijnKNLTB. Als je bij de teamopgave (nog) geen aanvoerder hebt toegekend, dan kun je tijdens het uitnodigen een aanvoerder aanwijzen om uitslagen in te voeren. De contactgegevens van de aanvoerder worden uit de ledenadministratie overgenomen in de wedstrijddetails. Zijn de gegevens niet meer actueel? Vraag dan de ledenadministrateur om dit aan te passen.

Dispensatie aanvragen

Wil een speler voor meerdere teams uitkomen waarbij de gemiddelde speelsterkte meer dan 2 punten verschilt? Dan is hiervoor dispensatie nodig.

Dispensatie twee keer spelen in één week (voor één vereniging)
kan aangevraagd worden via MijnKNLTB (onder ''Dispensaties”). Tijdens het aanvragen van dispensatie rekent het systeem op basis van de gemiddelden in de klassenvolgorde automatisch het verschil tussen beide teams voor je uit. Alleen als de gemiddelden meer dan 2 punten verschillen is het mogelijk om dispensatie aan te vragen. Gebruik hiervoor dan dit stappenplan.

Dispensatie voor het spelen voor twee verenigingen kun je via een online formulier aanvragen. Klik hier voor het formulier.

Alle aanvragen voor dispensatie kunnen tot uiterlijk woensdag 1 september 2021 worden ingediend. Lees hiervoor eerst onderstaande voorwaarden goed door. Voorafgaand aan de start van de KNLTB Competitie 2021 sturen wij het overzicht met dispensaties ter controle en accordering naar alle VCL’s.

Wijzigingen wedstrijdprogramma

Het is mogelijk dat er de komende dagen nog wijzigingen worden doorgevoerd in het wedstrijdprogramma, waardoor uitnodigingen die daarvoor verstuurd zijn, vervallen. Alle wijzigingen vanaf 6 september worden per mail aan de betreffende VCL's doorgegeven. Wijzigingen die voor deze datum plaatsvinden worden niet gecommuniceerd. Controleer daarom tijdig in MijnKNLTB (via uitnodigen) of er nog uitnodigingen ontbreken of teams zijn toegevoegd.

Vrijdagavondcompetitie wordt NIET 'om de week' gespeeld

In het najaar is het vanwege de beperkte periode niet mogelijk om 10 weken achter elkaar competitie te spelen. Daarom wordt er op vrijdagavond niet 'om de week gespeeld', zoals dat oorspronkelijk de bedoeling was bij de Voorjaarscompetitie. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat ‘spelen op tijd’ onder spelers niet de voorkeur heeft. Daarom wordt tijdens de KNLTB Competitie 2021 de vrijdagavond op de reguliere wijze georganiseerd: een periode van 7 weken voor zowel de DD, HD en GD teams.

We begrijpen dat dit een tegenvaller kan zijn voor verenigingen die meer teams hadden ingeschreven en nu mogelijk te weinig banen hebben. De baaneis van 1 1/3 baan per thuisspelend team kan niet worden verlaagd, want die is bedoeld om alle partijen in 3 speelrondes te spelen. Een mogelijke oplossing kan zijn om gebruik te maken van banen van omliggende verenigingen. Hiervoor kan je 'dispensatie ander park' aanvragen. Ook kun je teams naar andere competitiesoorten doorschuiven, zoals de nieuwe competitiesoort Gemengd 17+ zondag (DE, HE, GD, DD, HD) of de dubbelcompetities op zaterdag en zondag.

Voorwaarden inschrijving

De inschrijfbijdrage voor deelname aan de KNLTB Competitie 2021 (junioren, senioren en 8&9 Tennis) is vastgesteld op €39,08 per team.

Banenschema en begintijden

Klik hier voor het banenschema en hier voor het overzicht met de begintijden.

Leeftijden

Klik hier voor het overzicht met de verschillende leeftijden.

Promoot de competitie!

Wanneer je als vereniging het competitieaanbod van de vereniging hebt bepaald is het van belang om spelers te werven voor deelname aan de competitie. De KNLTB faciliteert promotiematerialen die je kan gebruiken voor het promoten van de competitie op jouw club. Je vindt deze promotiematerialen onderaan deze pagina. Kijk ook op de pagina van de Junioren competitie en 8&9 Tennis voor promotiematerialen.

Handige Downloads